Articole
05-05-2013

O noua editie „Clasicii repovestiti. Ateliere de lectura pentru copii isteti” va avea loc duminica, 12 mai, incepand cu ora 11.00, in gradina Carturesti Verona. Cu aceasta ocazie, copiii vor putea citi si discuta cartea „Marile Sperante. Repovestire dupa romanul lui Charles Dickens” alaturi de actrita Ioana Ginghina, in cadrul proiectului de promovare a lecturii initiat de Curtea Veche Publishing si sprijinit de Librariile Carturesti.
 

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu - o serie de ateliere organizate timp de patru luni in sapte orase importante ale tarii (Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara) cu scopul de a face lectura atractiva pentru cei mici si de a atrage atentia asupra importantei adaptarii textelor la capacitatea lor de intelegere.
 

In luna mai, copiii pot afla povestea tanarului Pip. Cand, in ajunul Craciunului, Pip il intalneste din intamplare pe un puscarias prin mlastini, nici macar nu-si inchipuie ca viata sa se afla pe punctul de a se schimba pentru totdeauna. Evenimentele incredibile care au loc dupa aceasta intalnire si povestea stranie a domnisoarei Havisham si a fiicei sale adoptive Estella au transformat Marile sperante intr-o lectura ce nu poate fi ratata si asta inca de la publicarea acestei carti, din 1860.
 

Durata unui atelier este de o ora si jumatate. Participarea la atelierul de pe 12 mai se face pe baza de inscriere la adresa ioana.schiau@curteaveche.ro, iar la un atelier se pot inscrie maxim 20 de copii. In taxa de intrare de 30 lei/copil+parinte vor fi incluse volumul pe baza caruia se tine atelierul si o diploma de participare. Programul complet al atelierelor, precum si adresele librariilor unde vor avea loc, pot fi gasite pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro.
 

Duminica, 12 mai, invitata atelierului din Bucuresti va fi actrita Ioana Ginghina. Artista s-a nascut la Sibiu si locuieste in prezent in Bucuresti, unde a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” in anul 2000. Este de 12 ani actrita la Teatrul Ion Creanga pentru copii, unde poate fi vazuta in specatacole precum “Pinocchio”, “Carolina si poneiul” sau “Carabusii”. A lucrat in cadrul proiectului "Cliniclown", iar in prezent este dedicata atelierelor pentru copii MiniArtShow de educatie prin teatru si creatie. Mai mult, Ioana Ginghina este cunoscuta si  publicului larg, datorita rolurilor sale din seriale tv.
 

De aceasta data, pentru ca vremea buna de invita sa stam la soare, atelierul va avea loc in aer liber, in Gradina Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), in spatele librariei Carturesti Verona.

 

Pregatirea viitoarelor generatii de cititori

 

Curtea Veche Publishing a lansat, in anul 2012, o colectie pentru incurajarea lecturii in randul copiilor. Colectia „Cartile copilariei” include repovestiri dupa volume consacrate din literatura universala,   prezentate intr-o forma atractiva si adaptate nivelului de intelegere al copiilor cu varste intre 8 si 14 ani. 
 

Acest demers are la baza cauze cat se poate de obiective: statisticile din ce in ce mai ingrijoratoare privind rezultatele slabe in sistemul educational, scaderea dramatica a lecturii in randul copiilor, dificultati in intelerea textelor, dar si lipsa programelor de lectura. 
  

Incurajandu-i pe cei mici sa ia contact de la varste fragede cu versiunile simplificate ale marilor opere literare, parintii le pot deschide copiilor apetitul pentru lectura, un apetit ce va putea fi dezvoltat cu usurinta la varste mai mari. Printre titlurile publicate pana in acest moment se numara: „Marile sperante”, Omul cu masca de fier”, Black Beauty”, Cocosatul de la Notre-Dame”, Odiseea”, iar in perioada urmatoare vor aparea „Cei trei muschetari”, „Peter Pan”, „Alice in Tara Minunilor”, „Sherlock Holmes”, etc.

 

Atelierele de lectura „Clasicii repovestiti” isi propun implicarea copiilor in activitati care dezvolta gandirea critica si abilitatile de argumentare prin discutarea si interpretarea operelor literare citite in cadrul atelierelor. Atelierele indeamna la interactivitate, scopul fiind ca cei mici sa ia contact cu o abordare neconventionala a cartilor, care sa-i incurajeze sa le citeasca integral acasa. In plus, doreste sa familiarizeze copiii cu opere consacrate ale literaturii universale care nu sunt incluse in programa scolara. 

 

Atelierele lunii mai - Marile sperante

 

ARAD

Vineri, 31 mai, 17.00, “Marile sperante”, atelier sustinut de Giorgiana Elena Popan.

Carturesti Arad – Atrium Center (Adresa: str. Aurel Vlaicu, nr. 10 – 12, Atrium Center). Inscrieri: mgr_arad@carturesti.ro.

 

BRASOV

Sambata, 25 mai, ora 12:00, atelier sustinut de Silvian Duica

Carturesti Brasov,  Piata Sfatului nr. 20

Inscrieri: manager_bv@carturesti.ro

 

BUCURESTI

Duminica, 12 mai, ora 11.00, “Marile sperante”, atelier sustinut de Ioana Ginghina.

Gradina Verona, Strada Pictor Arthur Verona nr 13-15. Inscrieri: ioana.schiau@curteaveche. ro

 

CLUJ-NAPOCA

Sambata, 25 mai, ora 11.30, “Marile sperante”, atelier sustinut de Rodica Tulbure.

Libraria Carturesti Iulius Mall, str. Al. Vaida-Voievod nr. 53 – 55, Iulius Mall, parter. Inscrieri: carturesti.mihaimateiu@gmail.com.

 

CONSTANTA

Sambata, 25 mai, ora 18.00, “Marile sperante”.

Libraria Carturesti, blvd. Al. Lapusneanu, nr. 116C, City Park Mall, parter. Inscrieri: manager_ctm@carturesti.ro.

 

IASI

Sambata, 25 mai, ora 12.00, “Marile sperante”, atelier sustinut de Teatrul de buzunar.

Libraria Caruresti Palas, Palas Mall, str. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 1 A. Inscrieri: cart_iasi_palas@carturesti.ro, 0734.55.44.39.

 

TIMISOARA

Sambata, 25 mai, ora 11.00, “Marile sperante”.

Llibraria Carturesti Mercy, str Mercy nr. 7, Timisoara. Inscrieri: dianapetrut@gmail.com.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24