Articole
22-07-2020

Considerat poate cel mai bun artist francez al secolului 20, Henri Matisse a urmarit sa dea expresivitate culorii prin operele sale, iar acest lucru a atras aprecierea atat din partea criticilor, cat si a pasionatilor de arta. Inspirat de efervescenta regiunilor mediteraneene, Matisse a ascuns aceasta idee in fiecare din operele sale, printre culori vii si contraste dure, dand astfel nastere fauvismului – un nou curent artistic.

Henri Matisse se imprieteneste cu Theodor Pallady, celebrul artist roman, dar si cu alte personalitati ale vremii – doamne din vechi familii burgheze si chiar cu membre ale Casei Regale a Romaniei. Doamnele ii servesc artistului drept muze prin eleganta si frumusetea lor, dar un lucru ii atrage acestuia atentia, mai mult decat orice – ia romaneasca pe care acestea o etalau cu atat de multa mandrie.

Theodor Pallady ii face cadou lui Matisse o colectie intreaga de ii romanesti, iar artistul atat de frapat de cromatica deosebita si de complexitatea modelelor brodate realizeaza in 1940 opera intitulata “La Blouse Romanie”.

Citeste mai departe: https://www.alisiaenco.com/empower/2020/07/20/henri-matisse-si-celebra-la-blouse-roumaine/


Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24