

Ogilvy on Advertising de David Ogilvy, aparuta la editura Carlton Books Ltd, este un ghid care explica cum poti sa faci publicitate care sa vanda, cum sa conduci o agentie de publicitate, cum sa rezolvi cu succes un brief, dar si ce rezerva viitorul acestei industrii.
Caderea advertisingului si ascensiunea PR-ului de Al Ries si Laura Ries, publicata la editura Brandbuilders este un best-seller in acest domeniu. Prin analiza profunda a unor campanii de PR de succes sau a unora mai putin norocoase, cartea dovedeste cu argumente imposibil de contestat faptul ca adevertisingul nu poate indeplini rolul care i-a fost atribuit cu obstinatie de-a lungul timpului – acela de a construi branduri – si ca acest rol ii revine in exclusivitate PR-ului. Asta se intampla deoarece advertisingul nu are intotdeauna credibilitate, ingredientul principal necesar la construirea unui brand. Pe de alta parte, advertisingului ii revine misiunea de a intretine un brand, o data ce a fost consacrat cu ajutorul PR-ului, potrivit site-ului elefant.ro.
Tot ce ar trebui sa stii despre PR de Anthony Davis, publicata la editura Publica, arata faptul ca orice am crede despre relatii publice, ele sunt acum recunoscute ca parte importanta din managementul modern, dar si din viata contemporana in general. Acest ghid, foarte usor de citit, cuprinde peste 500 de intrebari si raspunsuri ce vizeaza probleme actuale din acest domeniu care pot da confuzie, o parte fiind exagerate sau au beneficiat de o interpretare gresita.
Viata mea in publicitate. Publicitatea stiintifica de Claude Hopkins, aparuta la editura Publica, contine doua carti de referinta in publicitate. Publicitatea stiintifica este clasicul abecedar citit si astazi de catre cei mai buni autori de slogane publicitare si a fost publicata pentru prima oara in anul 1923. Patru ani mai tarziu, Claude Hopkins si-a scris autobiografia Viata mea in publicitate. Cele doua volume raman si astazi ghiduri esentiale pentru generatiile de azi, dar si cele viitoare de profesionisti in publicitate. David Ogilvy afirma despre carte: „Nimanui n-ar trebui sa i se permita sa aiba de-a face cu publicitatea, pana cand nu a citit de sapte ori aceasta carte (Publicitatea stiintifica). Mie mi-a schimbat viata”.
Relatii Publice – Strategii si tactici de Dennis L. Wilcox s.a., publicata la Curtea Veche, este cea mai cunoscuta lucrare internationala academica, care contine cel mai amplu set de studii de caz. Lucrarea este un instrument necesar de lucru pentru practicienii din domeniile: relatii publice, jurnalism, comunicare, diplomatie, politica, management si afaceri, oferind totodata o privire de ansamblu asupra principiilor, conceptelor si metodelor de relatii publice. Abordarea ce combina conceptele fundamentale cu studiile de caz, ajuta cititorii sa relationeze teoria cu practica actuala din domeniu si demonstreaza modalitatile prin care relatiile publice joaca un rol vital in economia globala si in dezbaterea publica a problemelor contemporane.
Strategii publicitare de Luc Marcenac s.a., publicata la Polirom, ofera solutii pentru majoritatea problemelor cu care se confrunta agentiile de publicitate si clientii lor: cum pot fi intelese si aplicate strategiile de marketing, cum pot fi apreciate intrumentele geomarketingului, cum poate fi determinata calitatea unei optiuni creative a agentiei sau ce suporturi mediatice sunt utile mesajului publicitar pentru a optimiza vanzarile firmei. Aspectele teoretice sunt sustinute de exemple concludente din sfera publicitatii internationale.
Manual de branding de Wally Olins, aparuta la editura Vellant, este un ghid prin care Olins explica in stilul sau direct ce este brandingul, cum este creat, cum este facut sa functioneze si mai ales cum este sustinut. Sunt atinse toate aspectele procesului, de la dezvoltarea „ideii specifice”, crearea numelui si designul logo-ului la lansarea si managerierea unui program de branding de succes. Rezultat al experientei acumulate de Olins si de colegii sai de la Saffron, cartea mizeaza pe dimensiunea practica a activitatii de branding, prezinta idei si metodologii, care provin din practica lor curenta.
Foto: ogilvy.com
Autoare: Denisa Cristache
Redactor Femei in Afaceri
Articole din aceasi categorie
- Vrem sa fim intre principalele agentii de PR pentru companiile de tehnologie
- Top cele mai performante agentii de PR 2020
- Doi tineri români stârnesc și modelează piața de comunicare elvețiană
- CUP FACTORY - un nou produs media
- Design la rece #16 - Cum sa te promovezi online
- Rebranding in industria de branding: Innerout isi lanseaza portofoliul sub o noua promisiune si un nou design
- Branding personal pentru introvertiti
- Branding-ul personal in 3 axiome si 4 intrebari
- Cine are cea mai multa nevoie de branding personal in Romania: vedetele, politicienii sau antreprenorii?
- NAKED PR, primul laborator de PR specializat din Romania, implineste doi ani
- CSR – responsabilitatea face diferenta
- Cat de mare este potentialul Instagram pentru publicitatea din Romania
- A zecea editie ADfel, singurul eveniment de branded entertainment din Romania
- In premiera in topul Agentiilor de publicitate publicat de revista Forbes
- Ce este si mai ales ce nu este Branding-ul Personal?
- Atelier de Public Relations
- Incepe cea de-a treia editie NAKED PR, din 20 octombrie 2014
- 10 idei pe care sa le comunici online
- Publicitatea stradala. Traditional vs. Ambiental
- Cheia succesului in relatii publice: evaluarea
- Cum comunicam in perioada de criza
- Cele mai utile carti in PR si Publicitate
- CSR – o strategie win-win
- Psihologia culorilor in branding
- Anne Marie Obretin este noul director executiv al UAPR
- Top 7 campanii de publicitate care ne-au transformat din simpli spectatori in consumatori
- PR in-house versus agentia de PR: avantaje si dezavantaje
- Reclamele din competitiile sportive au in target femeile
- Studiu EY: inovatia, singura sansa a companiilor de media si divertisment
- Diversitatea Twitter-ului avantajeaza actiunile de promovare
- Provocarile unui director de publicitate: Susan Wojcicki
- Elemente esentiale in campania de PR
- Intrebari esentiale in PR
- Tendintele anului 2014 in Relatii Publice
- PR, marketing sau publicitate?
- Publicitatea. Moft sau necesitate?
- Cum le merge agentiilor de publicitate digitala din Romania
- Care sunt atributiile Departamentului de Marketing?
- Avantajele promovarii prin Google Adwords