Articole
14-04-2014

Fie ca alegeti ca destinatie pentru vacanta de 1 mai regiunea Toscana incarcata de arta si cultura renascentista, pitorescul oras Tarragona cu florile sale de portocali si plaje unice, fascinantul Dubrovnik cu istoria sa solemna sau boemul Balcic invaluit de aerul regal, fiecare dintre aceste destinatii ofera ceva nou de descoperit.

 

Toscana, situata in centrul Italiei, a fost considerata cea mai frumoasa si mai romantica regiune a Italiei, fiind inconjurata de un peisaj idilic. Mai mult decat atat, se pare ca Renasterea italiana a avut aici cea mai fructuoasa ascensiune, lasand in urma un important patrimoniu artistic ce include arhitectura, pictura, sculptura, toate adunate in galerii si muzee celebre in toata lumea. Toscana este de asemenea, cunoscuta si pentru vinurile sale, cele mai faimoase fiind Chianti sau Brunello di Montalcino, dar si pentru cele 120 de rezervatii nationale protejate. Cei care ajung in aceasta regiune nu pot ocoli Florenta, Pisa sau Cortona. Florenta este un adevarat muzeu al artei renascentiste transpusa in cel mai frumos mod cu putinta in capodopere ale umanitatii, prin galerii precum: Ufizzi, Palatina, Academiei, unde se afla celebrul David al lui Michelangelo, Domul, Ponte Vecchio, acel pod faimos ornat cu locuinte, care uneste malurile raului Arno, dar si palate, gradini sau resedinte ale familiei Medici. Cortona este un orasel de basm, cu arhitectura medievala, situat pe varful unui deal, ce ofera o panorama unica asupra campiilor inverzite ale Umbriei. Sentimentul de poveste il ofera fortificatia cu ziduri etrusce, pasajele inguste, dar si multitudinea de flori de la fiecare geam.

 

Tarragona este situata la 100 kilometri de Barcelona, in sudul insorit al Cataloniei, cu o minunata deschidere la Marea Mediterana. Orasul a capatat de-a lungul timpului un aer boem, cu stradute imprejmuite de portocali infloriti, cu paduri de pin, cu cladiri vechi in stil pur spaniol si cu plaje unice in Europa. In ultima vreme, Tarragona a devenit o alternativa turistica linistita a Barcelonei. Cei care ajung aici, de preferat in lunile mai si iunie, considerate lunile cu temperaturile perfecte pentru a vizita orasul, vor putea vedea fortul din mijlocul orasului, inclus in Patrimoniul UNESCO, numeroase biserici medievale precum Catedrala, ce dateaza din secolul al XII-lea sau manastirea Poor Clares. Mai mult decat atat, Tarragona dispune de numeroase plaje, unele dintre ele decorate cu Steagul Albastru, ca simbol al excelentei. Dar, dintre toate acestea cea mai frumoasa ramane plaja El Miracle, o plaja boema inconjurata de pesteri si stanci scaldate in valuri. Cel mai usor se ajunge in Tarragona din Barcelona cu trenul, care efectueaza curse regulate intre cele doua orase.

 

Dubrovnik nu este doar unul dintre cele mai frumoase orase ale Croatiei, situat pe Coasta Marii Adriatice, ci si un loc cu o istorie fascinanta, care timp de sapte secole a fost un centru comercial important pentru negustorii vremii, fiind la acea vreme invidiat chiar si de faimoasa Venetie. Importanta sa in perioada medievala a fost marcata si de relatiile de diplomatie stabilite intre acesta si Coroana britanica, marturie fiind o scrisoare din partea Reginei Elizabeth I, care poate fi vazuta la muzeul orasului. Printre cele mai importante obiective fac parte portul si orasul vechi, incluse in Patrimoniul UNESCO, care inca pastreaza atmosfera incarcata de solemnitate si stradutele medievale pitoresti; Palatul Ducelui, unde se afla situat Muzeul Dubrovnikului, care ofera vizitatorilor posibilitatea de a vedea o importanta colectie de mobila dintre secolele XVII-XIX, dar si uniforme ale ducilor si consilierilor; ansamblul arhitectural Manastirea Franciscana, care adaposteste obiectele de ceramica, echipamentul de laborator, dar si carti medicale vechi ale celei mai vechi farmacii din Europa , dar si casa memoriala Marin Drzic, unul dintre cei mai importanti scriitori croati.

 

Balcicul este una dintre cele mai frumoase destinatii pentru a petrece vacanta de 1 mai. Foarte aproape de Romania, la aproximativ 60 kilometri de Vama Veche, acest loc incarcat de istorie ofera toate ingredientele unui vacante perfecte: mare cu plaje insorite, peisaje naturale idilice, cultura si arta, toate invaluite intr-o atmosfera aparte. Supranumit „Orasul Alb”, datorita dealurilor cu aspect albicios din jur, de renumele sau este legat cel al Reginei Maria a Romaniei, in acest loc situandu-se resedinta sa preferata, Castelul sau „Cuibul linistit” inconjurat de o gradina botanica pe cat de celebra, pe atat de unica in Europa, pentru colectia de cactusi. De-a lungul timpului nenumarati pictori s-au lasat fermecati de atmosfera sa boema, transformandu-l in obiect de studiu pe care l-au transpus pe panza.

 

Foto: expolitoralturism.ro

 

Autoare: Denisa Cristache

Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24