Articole
19-03-2014

Desi, la nivel mondial, majoritatea functiilor din top management sunt detinute de barbati, exista cateva nume de femei ce sparg acest tipar si devin, pentru noi toate, modele de cariera. Bloomberg a alcatuit un top al celor mai bine platite femei in functia de CEO. In clasamentul realizat de acestia, se regasesc nume reprezentative ale unor companii cunoscute in toata lumea, conduse de femei puternice, care si-au consolidat pas cu pas cariera si au ajuns lideri de piata.

Pe primul loc se afla Safra Catz, co-presedinte la Oracle Corporation, care a incasat la finalul anului suma de 51.700.000 de dolari. Oracle Corporation este o companie americana multinationala din industria IT, specializata in conceperea si comercializarea de componente hardware si de solutii pentru companii si organizatii. Compania se situeaza pe locul 3 la nivel global, dupa Microsoft si IBM. Safra Catz detine aceasta functie  din aprilie 2011. In 2009, ea a fost clasata pe locul 12 in topul  celor mai puternice femei de afaceri din lume, alcatuit de revista Fortune.

Marissa Mayer, presedinte si CEO la celebrul Yahoo!, este pe locul al doilea cu un venit de 36.620.000 anual. Marissa Mayer este CEO Yahoo din iulie 2012, dupa ce inainte a lucrat o perioada lunga de timp la Google ca inginer, designer si manager de produs. Ea a fost si prima femeie inginer pe care compania Google a angajat-o. Marissa detine o licenta si un master in stiinte si inteligenta artificiala, la Universitatea Stanford.

Irene Rosenfeld, presedinte la Mondelez International, ocupă locul al treilea cu un venit de 28.810.000 dolari anual. Rosenfeld detine o diploma de doctorat in Marketing si Statistici si un Master in Afaceri la Universitatea Cornell. Detine functia de presedinte Yahoo din decembrie 2011. 

Sharen Turney, presedinte si CEO la celebra companie Victoria's Secret, ocupa locul patru cu 25.620.000 dolari pe an. Compania este cel mai mare retailer de lenjerie intima pentru femei. Turney a fost promovata in functia de presedinte si CEO  Victoria's Secret in iulie 2006. In tot acest timp, a reusit sa creasca profitul companiei cu peste 1, 6 miliarde de dolari.

Carol Meyrowitz, CEO la TJX Companies are un venit de 21.770.000 dolari pe an si ocupa locul cinci in clasamentul Bloomberg. Meyrowitz detine acesata functie din ianuarie 2007, dupa ce l-a inlocuit pe Bernard Cammarata.

Foto: pictures.zimbio.com

Autoare: Denisa Cristache
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24