Articole
24-01-2014

Directorul General al Fondului Monetar International, Christine Lagarde s-a adresat jucatorilor politici din economiile importante ale Europei, pentru a-i incuraja sa lupte impotriva rezultatelor dezastruoase ale deflatiei, in procesul de vindecare economica la nivel global.

Experti din cadrul Fondului Monetar International sunt rezervati in a-si expune previziunile asupra expansiunii economice la nivel mondial, chiar si asa exista speranta ca avantul economic depistat  in anul ce a trecut sa se intensifice in 2014.

In cadrul unui discurs sustinut la National Press Club, din Washington, Lagarde a mentionat ca, desi “perioada de inghet” a economiei a trecut, exista inca 200 de milioane de persoane care sunt someri. De asemenea, Directorul General al FMI a avertizat cu privire la riscul unei deflatii, care s-ar putea dovedi devastatoare pentru economia mondiala, inca fragila, banci din SUA, Japonia si spatiul european inregistrand niveluri de inflatie sub cele planificate pentru aceasta perioada.

Conform bloomberg.com, Christine Lagarde s-a referit la fenomenul deflatiei zicand ca acesta este un “capcaun” impotriva caruia trebuie sa se lupte.

Incepand cu iulie 2011, de cand a preluat sefia FMI, Lagarde a sfatuit economiile dezvoltate ale lumii sa actioneze pentru a preveni o scadere generala a preturilor. De asemenea, a atentionat bancile centrale ale economiilor puternice sa astepte instalarea unei “cresteri robuste“, inainte de a pune capat politicilor monetare neconventionale, precum cumpararea de active.

In Zona Euro, inflatia s-a mentinut la 0.8% in luna decembrie si de peste 11 luni s-a aflat sub nivelul de 2% preconizat de Banca Centrala Europeana. Christine Lagarde a mentionat in cadrul adresarii de la Washington ca Banca Centrala Europeana ar putea face mai multe lucruri in domeniul politicilor monetare, mentionand si strategiile de creditare.

“Desi Zona Euro trece de la recesiune spre recuperare, aceasta crestere este inca instabila, iar somajul este inca ingrijorator de ridicat. Unele tari se descurca foarte bine, insa altele sunt impovarate de datorii si constrangerile creditarilor”, a spus Lagarde, citata de Bloomberg.com.

Foto: zimbio.com

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24