Articole
22-10-2014

Este provocarea Hour of Code, un proiect care demonstreaza ca programarea chiar este pentru oricine isi doreste sa o invete.

 

Intre 8 si 14 decembrie 2014 Romania intra in Ora Programarii cel mai mare eveniment de educatie din istorie, care isi propune sa faca din programare un limbaj accesibil oricui si sa arate ca, indiferent de varsta sau de cunostinte, oricine poate invata bazele acesteia.

 

Participantii vor fi provocati sa incerce o ora de programare accesand unul dintre tutorialele online de pe ro.code.org si sa participe la o introducere distractiva in tainele sale.

 

Sustinute de Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook) sau intrand in lumea Angry Birds si Plants vs. Zombies, tutorialele sunt distractive, au niveluri diferite de dificultate pentru orice varsta sau nivel de experienta si, cel mai important, sunt realizate pentru a atrage si persoanele care nu sau gandit niciodata ca ar putea invata programare.

 

“Cred ca Hour of Code va inspira multi tineri sa acorde o atentie mai mare domeniului IT si sunt convins ca evenimentul va avea si o prezenta feminina semnificativa segment in prezent insuficient reprezentat in zona de tech. Astazi programarea este cea mai vorbita limba de pe glob si reprezinta o reala oportunitate pentru tineri in special pentru femei, care vor aduce cu siguranta o perspectiva noua asupra domeniului”, declara Alin Chiriac, Founder & CEO ADFABER, asociatia desemnata sa se ocupe de organizarea, promovarea si sustinerea Hour of Code in Europa de Est.

 

Ela Moraru, Education and Computer Science Champ, Google Romania, declara: “Tinerii de astazi vor fi consumatorii tehnologiei de maine sau creatorii ei. Este in puterea noastra sa ii sustinem sa aleaga ce isi doresc pentru viitorul lor. Sustinem Hour of Code pentru ca astfel de initiative fac diferenta si ofera o sansa in plus tinerilor pasionati de inovatie si dezvoltare!”

 

Despre code.org

Code.org, initiator Hour of Code, este o asociatie nonprofit dedicata promovarii tehnologiei computerelor in scoli, ca si in randul femeilor, un segment slab reprezentat in acest domeniu de expertiza.

 

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizatie nonprofit ce promoveaza tehnologia in domenii in care aceasta poate avea cu adevarat un impact pozitiv. Educatia este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alaturi de sanatate si mediu.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24