Articole
21-03-2014

Desi venitul soferitelor este cu circa 300 de lei mai mic decat al barbatilor soferi, atunci cand se ocupa de intretinerea masinii acestea nu fac compromisuri: majoritatea aleg sa lucreze cu service-urile autorizate. Acest lucru este valabil atat in cazul reviziilor (79% femei, fata de 67% barbati), cat si al reparatiilor (62% femei fata de 51% barbati), arata studiul realizat pentru vezicatface.ro.

Femeile prefera motoarele pe benzina (73%), iar culoarea preferata este rosu, urmata de bleumarin si arginitiu. Conduc in medie 13.000 km pe an, cu 2.300 km mai putin decat barbatii, au masini mai noi decat acestia si nu fac compromisuri cand se ocupa de intretinerea masinii, arata un studiu Daedalus Millward Brown.

Autoturismele conduse de femei au o vechime medie de 10 ani, cu 6 luni mai putin decat cele ale barbatilor (10 ani si 6 luni), asta pentru ca un procent de 60% conduce masini second hand. Anual, femeile conduc in medie 13.000 de kilometri, cu 2.300 de kilometri mai putin decat barbatii. Dar, doua din zece femei din Romania parcurg anual mai multi kilometri decat rulajul mediu al barbatilor.

Femeile conduc mai mult in oras decat barbatii: acest raport este 65% (urban) si 35% (extraurban) in cazul femeilor, fata de 56% (urban) si 44% (extraurban), in cazul barbatilor.

"Preferinta femeilor pentru masinile cu motoare pe benzina este justificata si prin obiceiurile de condus ale acestora. Femeile conduc in medie mai putin decat barbatii, iar majoritatea kilometrilor sunt parcursi in oras. Astfel, alegerea unei masini pe benzina si eventual dintr-o clasa mai mica pare optiunea logica", explica Alexandru Govoreanu, directorul de dezvoltare al vezicatface.ro.

Studiul a fost realizat prin interviuri online pe un esantion reprezentativ de 7.004 soferi din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani. Datele au fost culese in luna februarie 2014.

Foto: aei-ideas.org

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24