Articole
10-03-2014

Relatiile construite in social media sunt cat se poate de diverse, dar, daca Facebook este o retea in care iti poti exprima preferintele si orice gand al zilei, daca vrei sa te ajute in crearea unei imagini profesionale bune si in obtinerea unui loc de munca mai bine platit, LinkedIn trebuie sa contina altfel de informatii. Afla care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti in profilul tau de LinkedIn:

Postarea unei poze din vacanta
Chiar daca o parte dintre relatiile din LinkedIn sunt create cu persoane apropiate sau cu care ai lucrat deja si ai construit o relatie mai apropiata, aceasta retea de socializare nu trebuie sa contina poze personale, din vacante sau de la alte evenimente private, cum ar fi nunta. Orice persoana care se uita in profilul tau de LinkedIn si vede o astfel de poza va califica gestul ca neprofesional. Chiar daca ai impresia ca zambetul sau lumina de pe chipul tau te pune in valoare intr-o fotografie in care erai la o petrecere, acest lucru nu va fi apreciat de angajatori.

Includerea unor date personale
Informatiile personale nu trebuie incluse la profilul de LinkdIn nu doar din motive profesionale, ci si personale. Nu include ziua ta de nastere. Nu include informatii despre copii tai, animalele tale sau hobby-urile pe care le ai, pentru ca acestea nu au legatura cu profilul profesional. Nu posta opinii personale, despre religie sau politica in comentariile din profil.

Conectarea cu oricine
In LinkedIn, nu e important sa ai un numar cat mai mare de conexiuni, ci sa ai un numar cat mai mare de conexiuni in domeniul sau domeniile in care lucrezi. Nu accepta si nu trimite invitatii spre oricine pentru ca chiar aceste gesturi vor face ca profilul tau de LinkedIn sa fie unul considerat slab, nerelevant pentru angajatori, scrie careerealism.com. Daca vrei sa te conectezi cu prietenii, familia, fosti colegi de scoala, foloseste Facebook.

Includerea in orice grup
Ca si in cazul persoanelor cu care te conectezi, afilierea la foarte multe grupuri nu arata bine. Daca chiar te intereseaza cateva grupuri, esti activa in ele si simti ca vrei sa faci parte din acestea, atunci tine cont de faptul ca o limita maxima este de 20 de grupuri. De asemenea, fii atenta la grupurile in care iti incluzi profilul pentru ca orice angajator te va judeca si din prisma acestor afilieri.

Lipsa unui raspuns
Si atunci cand raspunzi unei invitatii, dar si atunci cand o refuzi, fa-ti timp sa dai un raspuns. Acest gest arata respect fata de persoana respectiva. De asemenea, trebuie sa intri in cont destul de frecvent deoarece raspunsurile care vin dupa perioade mari de timp, la invitatii sau la mesaje, si faptul ca nu esti activa arata fie ca esti foarte ocupata, fie prea lenesa si niciuna dintre cele doua perspective nu te pun pe lista oamenilor care cauta un partener sau un angajat.

Foto: animals.desktopnexus.com

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24