Articole
02-02-2015

Ca raspuns la nesiguranta economica care a caracterizat piata economica europeana in ultimii ani, se observa o crestere a interesului candidatilor la programe MBA asupra profitabilitatii la care sa se astepte in urma investitiei la o scoala de business si asupra rezultatelor pe care le pot avea in functie de scoala.

 

Raportul QS asupra profitabilitatii unui MBA Full-Time european 2015, publicat pe site-ul www.TopMBA.com, ilustreaza faptul ca cele 46 de programe MBA full-time analizate in acest studiu aduc profituri ridicate pentru absolventii de MBA.

 

Puncte principale:

  • Angajatorii apreciaza un program MBA full-time mai mult decat orice alta calificare de business postuniversitara. Salariul mediu pentru un absolvent de MBA european este de 91.586$ comparat cu 45.500$ pentru un absolvent de masterat. Salariul mediu pentru absolventii de MBA in domeniul serviciilor financiare si bancare este de 95.050$, comparat cu 53.127$ pentru un absolvent de masterat, iar pentru domeniul consultantei si serviciilor este de 88.250$ comparat cu 47.228$.

 

Julie Coffman, director al Consiliului Global Women’s leadership de la Bain & Company, declara: „Vom angaja peste 400 de absolventi de MBA in acest an. Trebuie sa angajam oameni foarte buni pentru a continua cresterea noastra, deci ne asteptam sa avem un an al recrutarilor”

 

  • Europa detine cele mai mari profituri pentru programele MBA, pe 10 ani, avand o proponderenta de absolventi de programe de 1 an, cu salarii ridicate.
  • Beneficiul unui MBA full-time in Europa este accentuat si de faptul ca o medie de 85% dintre absolventii de MBA Full-time gasesc un loc de munca in trei luni de la absolvire, cu o majoritate de absolventi internationali care au nevoie de vize pentru a putea ramane sa lucreze in zona.
  • In total, 20 de scoli de business din Europa insumeaza un profit de peste 3 milioane $ pentru 20 de ani: IE, IESE, ESADE si ESIC in Spania; INSEAD, HEC Paric si EDHEC in Franta; IMD si St/ Gallen in Elvetias Cambridge, Cranfield, Imperial, London Business School, Oxford si Warwick in Marea Britanie; Copenhagen Business School in Danemarca, Mannheim si WHU in Germania; SDA Bocconi in Italia si RSM in Olanda.
  • Absolventii de MBA in Europa isi pot recupera investitia in scoala de business in 30 luni, in medie.
  • Cresterile salariului in Europa este in medie de 85% de la un salariu mediu inainte de MBA – de la 50.226$ la 91.586$. Printre absolventii de MBA in Europa, 12 scoli de business au raportat o crestere a salariului post-MBA de 90%.

 

Nunzio Quacquarelli, co-autorul raportului Profitabilitatea unui MBA Full-Time european - 2015 declara: „Acest raport pilot elaborat de QS raspunde nevoilor candidatilor pentru programe MBA  cu privire la profitul financiar pe care il poti avea in calitate de absolvent al unui program MBA full-time, la o scoala de business europeana recunoscuta. Rezultatele ne indica o imagine pozitiva. Urmatorul pas pentru QS este sa analizeze numarul antreprenorilor si al liderilor de business pentru fiecare scoala, care este valoare lor finala.”

 

Viitorii studenti la un program de MBA pot afla mai multe despre profitul unei investitii intr-un MBA full-time intalnind reprezentantii scolilor de business la urmatoarele evenimente QS World MBA Tour si QS Connect 1-2-1 din acest an.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24