Articole
09-02-2015

Joi, 12 februarie, de la ora 10:00, o cladire-monument din centrul istoric al Bucurestiului isi redeschide usile dupa un sfert de secol pentru a gazdui Carturesti Carusel.

 

Prima calatorie in “Caruselul luminii” – cum a fost supranumit spatiul noii librarii – va fi marcata de la ora 20:00 de un concert Silent Strike si de proiectii video create de Dan Basu.

 

Situata pe strada Lipscani, la numarul 55, libraria se desfasoara pe sase niveluri insumand 1000mp. Carturesti Carusel este un experiment de locuire culturala a centrului vechi, oferind un spatiu pentru lectura, socializare si explorare artistica a inimii orasului. Cu un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj, libraria se pregateste sa spuna o noua poveste pe o strada cu o vibranta traditie comerciala.

 

Elegantul edificiu de secol XIX a intrat in posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni in 1903, iar in perioada comunista a fost confiscat si transformat in magazinul Familia. Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, dl. Jean Chrissoveloni, iar acum prinde viata printr-o amenajare inovatoare, dar atenta la substanta istorica, semnata de biroul de arhitectura Square One.

 

“Este in egala masura o destinatie si un punct de plecare, inclusiv pentru noi. Cand intri in Carusel, dupa fireasca uimire provocata de calitatile acestei impresionante cladiri, nu iti vine sa te odihnesti, ci sa cauti, sa cotrobai, sa te lasi purtat de pasi in timp ce ideile curg. Nu avem cum sa nu profitam de toata energia asta, aici trebuie sa se intample ceva memorabil.” Daniel Voinea, Carturesti

 

Despre Carturesti

Carturesti este un concept store care functioneaza ca o librarie si ca agent cultural implicandu-se activ in revitalizarea vietii artistice din Romania si in campanii de responsabilizare sociala. Inca de la deschiderea primei librarii la sfarsitul anului 2000, Carturesti si-a propus sa schimbe trendul pe piata de carte aflat in declin la acea data, sa promoveze calitatea si valoarea punand nevoile clientilor pe primul plan.

Foto: © Cosmin Dragomir 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24