Articole
05-02-2014

Masti stralucitoare si colorate, infatisand personajele din Commedia dell'Arte, costume grandioase de epoca, o sala de bal intr-un palat pe Canal Grande animata de muzica viorilor, focuri de artificii, mister, opulenta si lux invaluite de legende plutitoare, toate aceste detalii inseamna Carnavalul de la Venetia. Anul acesta, carnavalul va incepe pe 15 februarie, urmand sa se incheie pe data de 4 martie, suficient timp pentru a-si dezvalui misterele si fastul tipic venetian.

In fiecare an, inainte de Postul Pastelui, venetienii pregatesc un eveniment de amploare, care aduce aminte de vechile sarbatori pagane, conform infoturism.ro. Desi, Biserica Catolica a incercat sa reduca amploarea carnavalului, venetienii nu s-au lasat influentati.

Istoria atestata documentar a Carnavalului de la Venetia incepe in 1268, cand este mentionata folosirea mastilor si a costumelor de parada confectionate manual. Carnavalul ia amploare in secolul al XVIII-lea, cand multi tineri bogati din Europa vin sa petreaca aici fara a fi recunoscuti. Jurnalele lui Giacomo Cassanova, dar si picturile lui Francesco Guardi sunt cele mai vii marturii ale acelor vremuri.

Masca a devenit, in timp, simbolul Venetiei. Aceasta ascundea identitatea celui care o purta si putea fi folosita ca o arma de seductie, permitand amestecul claselor sociale si infidelitatea.

Cei care vor sa mearga in Venetia la Carnaval trebuie sa stie ca cea mai cunoscuta deghizare este Bauta, o masca alba cu un nas incovoiat, asortata cu o pelerina neagra si un tricorn, o palarie cu trei colturi numita tabarro. Alte masti celebre purtate in timpul Carnavalului sunt Moretta si Gnaga, iar turistii care isi doresc o asemenea masca o pot achizitiona din cel mai faimos magazin de masti venetiene numit Carta Alta, cu preturi de la 30 de euro la cateva sute de euro.

Cele mai apreciate momente sunt festivitatile de deschidere si de inchidere a Carnavalului. Momentul de deschidere este reprezentat de Zborul Ingerului, o traditie foarte veche care aduna mii de oameni in Piata San Marco. Personajul care intruchipeaza simbolul ingerului zboara de pe Turnul Campanile pe deasupra multimii. In tot acest timp poate fi admirat cortegiul de personaje istorice, printre care si Dogele. Pe parcursul Carnavalului de la Venetia au loc nu mai putin de 24 de baluri, iar cele mai reusite sunt considerate a fi Zanardi si Pisani Moretta. Venetia este inclusa pe Lista Patrimoniului UNESCO inca din 1979 si ofera nenumarate obiective turistice ce merita vazute, fie pe jos, fie intr-o gondola traditionala.

Basilica di San Marco a devenit unul dintre simbolurile Venetiei. Construita in stil bizantin, cu o forma opulenta si decorata cu mozaic a fost numita Biserica de aur. Casa d'Oro este considerat cel mai frumos castel de pa Canalul Grande, construit in stilul gotic floral venetian pentru celebra familie Contarini, din care au facut parte nu mai putin de 8 dogi. Nu trebuie ratat nici Torre dell'Orologio, un turn cu ceas ce masoara 100 de metri, construit in stil renascentist. Acesta arata zodiacul si fazele lunii si a fost conceput pentru navigatori.

Oferta turistica cu trei zile de cazare si mic dejun, in hotel de 3 stele, in perioada 15-18 februarie si bilet de avion inclus poate porni de la pretul de 288 de euro de persoana si poate creste in functie de facilitatile si numarul de stele al hotelului, pana la aproximativ 390 de euro de persoana.

Mai multe informatii cititi pe www.zepelintour.ro si www.globetravel.ro

Foto: destination360.com

Autoare: Denisa Cristache
Redactor Femei in Afaceri 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24