Articole
26-02-2015

Evenimentul ,,CEO Conference - Shaping the future’’ a reunit peste 200 de manageri de top din Romania si a reprezentat platforma pentru lansarea celui mai recent studiu al EY Romania despre perceptia cu privire la potentialul mediului de afaceri din Romania. Evenimentul a fost organizat la Bucuresti, in data de 19 februarie 2015 de catre doingbusiness.ro impreuna cu EY Romania.

 

Perspectivele economice si de afaceri ale Romaniei, investitiile si finantarea in scopul unei evolutii economice sustenabile, revolutia energetica, viziunea pentru crestere a managerilor romani, precum si recastigarea increderii consumatorilor au reprezentat principalele teme de dezbatere ale conferintei.

 

Dumitru Ion, Directorul General al International Business Promotion a declarat: ,,CEO Conference reprezinta cea mai buna platforma prin care managerii de top romani au posibilitatea sa analizeze climatul economic national si perspectivele pentru perioada urmatoare, ca sa identifice parghiile pe care le au la dispozitie pentru a accelera recuperarea economica si a contura pozitiv viitorul de afaceri. Conferinta a prezentat si viziunea marilor companii multinationale cu prezenta in Europa Centrala si de Est si opinia managerilor acestora privind dezvoltarea Romaniei in anul 2015.”

 

Printre participantii care au transmis mesaje privind starea actuala, tendintele si perspectivele economice din Romania pentru anul 2015, in contextul tranformarilor internationale, se numara:

 

Ludwik Sobolewski, CEO Bursa de Valori Bucuresti: ,,Trebuie sa imbunatatim constant conditiile de a face afaceri in Romania, sa le facem mai putin birocratice, ceea ce inseamna costuri mai mici. La nivel national, am impresia ca multe dintre resursele pe care le avem sunt folosite pentru a face lucrurile mai complicate, mai scumpe, mai dureroase. Facem multe pentru a imbunatati reglementarea, dar trebuie sa asezam si bazinul de active pentru investitorii institutionali si pentru fondurile de pensii. Sunt si vesti bune: stirea ca guvernul vrea sa introduca taxarea zero a dividendelor a ajuns imediat in presa economica din regiune (spre exemplu in Polonia). Este o masura nedureroasa pentru buget si ii poate transforma pe oameni din consumatori in investitori”.

 

Nenad Pacek, fondatorul Global Success Advisors (care a moderat prima sesiune a conferintei), a prezentat si perspectiva marilor companii cu prezenta in Europa Centrala si de Est, asupra Romaniei: ,,Intr-un sondaj din luna decembrie am intrebat marile corporatii din lume sa ne spuna ce se asteapta in 2015 pentru statele din Europa Centrala si de Est. In 2014, 74% dintre companiile intrebate au avut cresteri ale cifrei de afaceri in Romania, iar 79% au avut si cresteri de profituri in Romania - al doilea  cel mai bun rezultat din regiune, dupa Turcia. Asta atrage atentia corporatiilor si probabil acesta este motivul pentru care executivii romani vor fi contactati mai des in 2015, pentru oportunitati de afaceri”.

 

,,CEO Conference - Shaping the Future’’ a reprezentat si platforma de lansare a editiei din 2015 din studiului EY Romania ,,O noua viziune a cresterii’’. Studiul reprezinta  o perspectiva a dezvoltarii afacerilor in urmatoarele 12 luni si include asteptarile legate de profit, vanzari, numar de angajati, perspective salariale, modificari ale cererii consumatorilor si noile nevoi din piata, asa cum rezulta din chestionarea a peste 200 de manageri de top.

 

Printre rezultatele acestei editii a studiului EY ,,O noua viziune a cresterii” se numara:

 

• 48% dintre respondenti vad o crestere semnificativa a cifrei de afaceri din Romania, cu procente pozitive cuprinse intre 10% si 31%. Doar 5% dintre intervievati vad evolutie in teritoriu negativ a cifrei de afaceri;

 

• 71% dintre respondenti vad a crestere a numarului de salariati in anul 2015, 19% prevad constanta fortei de munca angajate si doar 10% vad o scadere a numarului de angajati, de unde rezulta ca managerii chestionati materializeaza prin raspunsurile lor perceptia ca restructurarea din punct de vedere al numarului de salariati din Romania s-a incheiat;

 

• in privinta salariilor angajatilor, 87% dintre raspunsuri vad plusuri in anul 2015, 10% prevad stagnarea veniturilor de natura salariala si doar 3% anticipeaza o evolutie in teritoriu negativ;

 

• in privinta calitatilor competitorilor din piata romaneasca, 41% dintre managerii chestionati identifica drept principala calitate capacitatea concurentei de a vinde produse/servicii la preturi scazute, in timp ce 30% dintre raspunsuri indica brandul, recunoasterea companiei ca si principala calitate a competitorilor;

 

Intregul studiu EY Romania ,,A vision for growth 2015’’, este disponibil pe site-ul doingbusiness.ro.

 

Fotografiile realizate in cadrul ,,CEO Conference - Shaping the future”, le puteti accesa aici.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24