Articole
06-03-2021

Uneori, se întâmplă să vezi o piesă vestimentară pe o pagină web și când ajungi la magazin, constați că țesătura nu are nicio legătură cu cea care apărea în fotografie. Astăzi, gama de posibilități de a găsi o cămașă, care să se potrivească tuturor gusturilor, este mult mai mare decât era cu ani în urmă, dar uneori există acea credință absurdă că o cămașă este doar o cămașă, fără a evalua ceea ce înseamnă cu adevărat o cămașă bună.

În prezent, prețul nu mai este considerat ca principalul diferențiator de calitate între unele cămăși sau altele, multe mărci românești optează pentru cămăși de calitate, cu design actual și la un preț bun.

Cum să distingi cămășile de calitate? Mai mult, cum să distingi în general o cămașă de calitate superioară, o piesă vestimentară atât de importantă atât pentru bărbați, cât și pentru femei?


Există câteva elemente de bază pe care trebuie să le urmărești. Primul, țesătura. Pentru a ști dacă o cămașă este de calitate, primul lucru la care ar trebui să te uiți este țesătura. Materialul trebuie să fie 100% natural, bumbac, in, mătase sau lână. Amestecul cu poliester reduce calitatea, eleganța și durabilitatea cămășii. Dacă alegi bumbacul, reține că va fi de o calitate superioară cu cât lungimea fibrei este mai mare. În plus față de cele de mai sus, când cămașa are gulerul, manșetele și alte cusături realizate manual, acest lucru, oferă de asemenea, un plus de calitate.

Cusăturile, aspect cheie în cămășile de calitate. Pentru a distinge o cămașă de bună calitate, este important, de asemenea, să acorzi atenție cusăturilor. De exemplu, dacă inspectezi cusătura laterală, poți vedea dacă există o cusătură vizibilă sau două. Cămășile de calitate superioară au doar o cusătură strânsă, îngustă și vizibilă. Acest lucru va preveni răsucirea când speli și usuci cămașa. Numărul de cusături este, de asemenea, important. Cu cât sunt mai multe cusături, cu atât va fi mai puternică, mai flexibilă și mai elegantă cămașa.

Gulerul și manșetele. Acestea ar trebui să fie mai robuste decât țesătura cămășii. Ar trebui să ofere fermitate, dar nu o senzație rigidă. De asemenea, trebuie să fie flexibile și să se adapteze siluetei gâtului sau manșetei.

Pentru femei există astăzi, poate ai mult ca oricând, o varietate de modele de cămăși pentru femei. De la cămăși de business create cu motive tradiționale, cămăși casual pentru femeia modernă, cămăși elegante cu motive inspirate din natură, cămăși din categoria Grandeur, cu broderie pe guler și manșete, până la cămăși cu “gust” din colecția Macarons.

Posibilitățile de a alege o cămașă de calitate și care să se potrivească bine stilului tău există. Tu când ai cumpărat ultima dată o cămașă produsă în România?                 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24