Articole
14-01-2014

Deschiderea unei afaceri de acasa are mai multe avantaje, principala este chiar oportunitatea de a transforma un hobby in profit. Daca ai deja mai multi ani de experienta sau studii intr-un anumit domeniu, le poti valorifica de minune in cadrul propriei mici afaceri full-time sau part-time, scrie money.ro. Iata cinci idei de afaceri carora le poti da startul de acasa.

1. Stilist personal. Mania de a face shopping si gustul pentru combinatiile de culori pot fi ridicate lejer de la rangul de hobby la cel de afacere. Asa ca, daca primesti frecvent complimente referitor la cat de bine iti alegi imbracamintea sau stii sa combini culorile, atunci esti persoana potrivita pentru aceasta idee de afacere. Pentru a fi mai convingatoare, intregeste-ti experienta cu informatii de la expertii in moda.

2. Meditatoare de limbi straine, de materii necesare la scoala sau facultate, dar si de pictura sau instrumente muzicale. Esti perfecta pentru acest tip de afacere daca ai cunostinte si studii intr-un anumit domeniu de interes pentru tanara generatie, pentru ca in special aceasta va fi grupul tinta. Pentru a desfasura aceasta activitate, ai nevoie de rabdare de a explica si de disponibilitate de comunicare.

3. Consilier Feng-Shui. Toti am auzit de principiile Feng-Shui, potrivit carora mediul inconjurator, prin punctele cardinale, culori, materiale si mirosuri, ne influenteaza viata de zi cu zi. Insa, daca aceste principii gandite inca de chinezii din antichitate te pasioneaza in mod deosebit, ar trebui sa te gandesti serios sa castigi bani din acest hobby.

4. Creatoare de obiecte hand-made. Ai talent de a crea obiecte unicat? Inseamna ca trebuie sa iti faci imediat un blog sau un site ca sa arati celorlalti ce stii sa faci, mentionand si datele unde poti fi contactata. Obiectele creatie proprie pot fi: haine deosebite, genti, bijuterii, felicitari, ambalaje, decoratiuni de Craciun, oua incondeiate, lumanari parfumate, cosmetice naturale, jucarii pentru copii, si lista poate continua.

5. Redactor/Autor. Exista multe persoane si firme care au nevoie de redactarea unor texte, discursuri, referate sau chiar carti. Nu e vorba neaparat de compozitii proprii. In strainatate exista conceptul de „ghost writer”, insemnand „scriitorul din umbra”. Totul este sa stii unde sa iti promovezi serviciile.

Autoare: Alina Burlacu
Editor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24