Articole
03-07-2020

Faptul ca bumbacul este un material superior pe care il dorim si este recomandat sa il folosim nu mai este un secret. Calitatile fibrelor naturale ofera o multime de beneficii, de la confortul si delicatetea pe care o ofera pielii, pana la respirabilitate. Dar lucrurile sunt mai complexe decat atat – exista diferente si intre calitatile fiecarei fibre naturale, cum exista diferente si in procesul de productie al acestora.

O alternativa excelenta la bumbacul conventional o reprezinta bumbacul organic. O fibra preferata de designerii care pretuiesc nu doar calitatea pieselor vestimentare, ci si actioneaza responsabil pentru mediul inconjurator, bumbacul organic prezinta diferente fata de cel obisnuit inca de la primele sale semne de viata.

Alegerea bumbacului organic este o actiune ce face parte din curentul “sustainable fashion” care, din fericire, incepe sa fie adoptat la nivel mondial. “Sustainable fashion” se refera la toate procesele ce tin de cultivarea materialului, la prelucrarea in fabrici si la procedurile din industria modei gandite pentru a conserva resursele naturale, pentru a reduce poluarea si pentru a eradica exploatarea lucratorilor implicati.


De asemenea, industria modei se regrupeaza in jurul buticurilor ce produc ceea ce se numeste “slow fashion”, adica piese vestimentare unicat sau in editie limitata, colectii cu numar redus de articole si asa mai departe. Acest lucru impacteaza benefic mediul inconjurator deoarece se evita producerea la scara larga a articolelor si se realizeaza piese vestimentare superioare, care isi pastreaza calitatile in timp.


Mai departe aici: https://www.alisiaenco.com/empower/2020/06/26/care-sunt-diferentele-dintre-bumbacul-organic-si-bumbacul-conventional/

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24