Articole
08-03-2018

Zece branduri româneşti au participat în perioada 26-28 februarie 2018, la cel mai important eveniment expozițional internațional în domeniul industriei de modă și confecții, design specializat și accesorii – „New York Fashion Week".

ALISIA ENCO, NISSA, IRINA SCHROTTER, ANDREEA TINCU, ARGO,  PETITE COCO, CONFECTII INTEGRATE MOLDOVA, EXE, MIRELA DIACONU,  SMIRODAVA, WEBSERVICE si-au expus colecţiile de design vestimentar, marochinărie si accesorii, alături de colecțiile pret-a-porter ale marilor case de modă internaţionale.

New York Fashion Week, eveniment de referinţă la nivel mondial, reunește creatori şi producători internaționali de elită din domeniul designului vestimentar, care participă la fiecare ediție  pentru a-şi prezenta cele mai recente colecții si pentru a finaliza contracte cu importanți retaileri din toată lumea.


Prezența românească a fost una mai numeroasă la ediția din aceasta primăvară a târgului, producătorii români aducând la New York produse de design vestimentar conforme cu exigențele si tendințele internaționale, solicitate pe piețele internaționale.

Obiectivul principal al participării românești la evenimente de acest gen este promovarea potențialului creator al firmelor de profil, al mărcilor şi colecţiilor proprii, de a crea noi punţi de legatură cu retailerii de pe pieţele internationale, dar şi din ţări în care cererea este într-o creştere susţinută. Un aspect important îl reprezintă si consolidarea relațiilor comerciale şi de parteneriat existente cu companiile de profil din SUA si din întreaga lume, cu efecte benefice asupra extinderii și diversificării gamei de produse.

New York Fashion Week (NYFW), considerat unul din evenimentele cele mai reprezentative la nivel global, s-a desfasurat la centrul Jacob Javits Center, situat în centrul orașului New York.

Participarea firmelor românești la acest târg internațional a fost organizată de Ministerul pentru Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, împreună cu Asociația FIT "Future in Textile", în cadrul Programului național de promovare a exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat.Vezi video aici: https://www.youtube.com/watch?v=RehyvsPnAIU&t=67s


Articol recomandat de 

Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat


 

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24