Articole
14-02-2014

Un blog realizat de patru adolescenti romani a castigat premiul al doilea in cadrul concursului „European Award for Best Content For Kids”, la categoria site-uri realizate de clase sau grupuri de elevi, anunta site-ul stiri.yahoo.com.

Realizat de patru adolescenti romani de 17 ani, blogul Little Einsteins (adresa lui este economicstar.blogspot.ro) este dedicat copiiilor intre 11 si 18 ani. Blogul intrat in concurs cu numele Economic Star isi propune sa demonstreze ca internetul poate fi folosit in scop educativ. „Plecand de la ideea ca cititul joaca un rol important in dezvoltarea elevilor, vrem sa demonstram ca cititul de pe dispozitive electronice le ofera elevilor la fel de multe beneficii si experiente precum cartile tiparite”, au scris adolescentii romani in texul de prezentare postat pe site-ul competitiei. Blogul contine articole despre carti, jocuri, filme, sanatate, tehnologie, educatie si are o sectiune special dedicata adolescentilor. Premiul intai la aceasta categorie a fost castigat de o echipa de elevi polonezi din clasele primare, care au realizat, cu ajutorul unei profesoare, un video blog despre limba poloneza.

„European Award for Best Content For Kids” este un proiect care are ca scop promovarea continutului web de calitate, dedicat in special copiilor intre 4 si 12 ani, si incurajarea producerii de continut nou care sa le ofere celor mici oportunitati de invatare, distractie si creativitate.

Concursul a fost organizat de Comisia Europeana pentru a marca Ziua pentru un internet mai sigur, sarbatorita pe 11 februarie, in peste 100 de tari din intreaga lume. Competitia, care s-a desfasurat pe o perioada mai lunga de timp, in 2013 si 2014, a reunit participanti din 26 de tari. Acordarea premiilor a avut loc la Bruxelles. Organizatorii au avut de ales intre 1100 de site-uri web europene dedicate copiilor, impartite in patru categorii: Adulti non-profesionisti, Adulti profesionisti, Tineri sau echipe de tineri si Clase sau grupuri de elevi. Fiecare categorie a avut cate trei castigatori.

Foto: eureporter.co

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24