Articole
19-02-2014

Indiferent de avantajele si dezavantajele unui MBA, daca vrei sa fii absolventa unor astfel de cursuri, in primul rand trebuie sa fii sigura ca alegi cea mai buna varianta. Studiaza mai intai ofertele scolilor de business. Alege-le pe cele care au deja un program MBA clasic acreditat, care functioneaza de mai multi ani si au mai multe serii de absolventi, pentru ca acestea te vor ajuta mai mult in cariera, atat in fata angajatorilor, a partenerilor de afaceri, cat si ca experienta proprie, se precizeaza pe excelez.ro.

Numarul institutiilor si scolilor de business cu programe de MBA online a crescut foarte mult in ultimii ani. Le gasesti cu numele de: blended learning MBAs, e-learning MBAs, fast track MBAs sau distance learning MBAs. Conform TopMBA.com, programele MBA online sunt acele cursuri sustinute in intregime online, fara prezenta fizica in scoala, iar programele MBA la distanta sunt o combinatie intre varianta online, predominanta, si cea cu prezenta la cursuri, in special la sfarsitul saptamanii.
"Indiferent de forma de studiu aleasa, fiecare absolvent al unui program MBA dobandeste aceleasi calificari, explica Jason Simmons, reprezentantul pe recrutare si admitere al W P Carey School of Business, Arizona State University din SUA. Acesta evidentiaza faptul ca alegerile cursurilor optionale pot varia in functie de mediul in care programul MBA este predat, dar toate programele au aceleasi cursuri, cu baze puternice in contabilitate, management, finante, marketing, productie si distributie.

Avantajele principale sunt ca ai acces la cursurile MBA online, prin internet, de oriunde, si ca poti opta pentru oricare, cu foarte mici costuri (fata de ce ar insemna cursurile de zi, cu prezenta). Un alt atu al cursurilor MBA online, comparate cu programele traditionale, este posibilitatea accesarii cursurilor 24 din 24 de ore. In plus, urmarea unui MBA in paralel cu un job este privit ca un avantaj tocmai pentru ca reprezinta punerea in practica a studiilor in timp real a teoriilor invatate. Dupa cum declara Richard Wheatcroft, directorul programelor de master si profesor de management in cadrul Open University din UK, "uneori este mai important ceea ce face fiecare individ in parte decat institutia la care studiaza. Din punctul de vedere al unui angajator, la o scoala de business de top, absolventii au urmat cursuri similare, fie ca s-au inscris la un program traditional MBA sau la unul online. Cu toate acestea, cursantii care au absolvit un program full time, pot doar sa pretinda ca pot lucra din greu. Un student care a urmat un MBA online a muncit din greu in cei 2 ani, in care a si studiat part time."

Principalul dezavantaj al oricarui program MBA sustinut exclusiv online este lipsa interactiunii directe cu profesorii sau studentii, pe de alta parte, avand in vedere evolutia galopanta a online-ului, schimbarea modulelor educationale este fireasca si devine obligatorie. "Lucrul in echipa este inca o componenta cheie, astfel ca studentii invata sa lucreze in echipe despartite geografic, unite in mediul online, lucru care devine din ce in ce mai comun in mediul corporate", spune Eric Richards, Coordonatorul Programului Kelley Direct Public din cadrul Indiana University's SUA, citat de excelez.ro.

Foto: bpicontinuingeducation.com

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24