Articole
24-11-2014

Miercuri, 3 decembrie, ora 19:30, la Galeria IX, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura “Bionica lui Moise”, eveniment ce surprinde prin fuziunea elementelor vizuale cu cele sonore.  Expozitia de pictura semnata Eglantina Von Becheru propune o serie de lucrari realizate in perioade diferite de timp, pe care spectatorul este invitat sa le descopere pe ritmurile de jazz ale Vioricai Pintilie, in cadrul unui spectacol inedit de lumini oferit de VJ Vloop.    

 

Scopul proiectului este de a transfera in social o tema cultural-artistica, precum tema cautarii. Nu intamplator, expozitia poarta acest nume, ci pentru ca intr-o societate modernizata si mondenizata, arta preia rolul calauzei, un Moise contemporan ce ofera o noua perspectiva de interpretare a realitatii. Despre stilul artistului, se stie deja ca este aparte in peisajul artistic contemporan, liniile sale reluand elemente suprarealiste in stil postmodern.

 

Expozitia va fi deschisa in perioada 3 – 17 decembrie 2014, vineri de la 18.00-20.00 si sambata si duminica intre orele 16.00-20.00.

 

Eglantina Von Becheru este un artist vizual roman si performer, devenind cunoscuta pentru expozitiile sale private in cadrul carora combina dansul cu pictura live. Aceasta a adus conceptul de Sange Verde, referindu-se la spiritul aristocrat al artistilor. Daca nobilimea poseda sange albastru, puterea ciclica a creatiei, care se transfera de la o vreme la alta, este specifica artistilor si le da acestora sangele verde.

 

Picturile sale releva o sensibilitate aparte pentru mituri si simboluri, teme psihologice si filosofice redate in stil suprarealist. Dupa o analiza de 6 luni a pietei franceze de arta si a sistemului artistic specific (2011), a legat dansul si pictura in spectacole private.  In decembrie 2012 a fost invitata sa expuna la Galeria Kunstbarkeiten din Graz. In 2013, a fost artistul selectionat sa inaugureze cel mai nou spatiu contemporan de arta si cultura alternativa, ArtHouse Central Iasi.

 

In prezent, Eglantina Von Becheru preda pictura si comunicare prin imagini unor copii si tineri cu abilitati inalte la SAGA Kid si Academia Fantastica.

 

Finisajul expozitiei va avea loc pe 17 decembrie 2014, incepand cu 19.30 la Galeria IX.

 

Expozitia artistei Eglantina von Becheru “Bionica lui Moise” este un proiect al Asociatiei pentru Promovare Culturala si Artistica RAWW (http://www.raww-art.ro/) in colaborare cu Galeria IX .  

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24