Articole
23-03-2017

 

 

Conform Eurostat, Comisia de Statistică a Uniunii Europene, aproximativ 64% dintre femeile cu vârste între 20 și 60 de ani sunt active din punct de vedere profesional și reprezintă baza creșterii economiei mondiale.

Deși sănătatea este o prioritate pentru ele și își doresc să aibă parte de îngrijire medicală de calitate atât acasă, cât și la locul de muncă, studiile Comisiei Europene arată că investiția în asigurarea de sănătate privată, reprezintă mai puțin de 10% din totalul investiției în această industrie, la nivel european.

Astfel, mare parte dintre femei fie acceptă minimul de beneficii medicale oferite de angajator, fie aleg să investească pe cont propriu într-un plan de asigurare medicală de calitate. Cu toate acestea, aproximativ 20% dintre ele sunt încă neasigurate din punct de vedere medical, arată un studiu al Kaiser Family Foundation, iar efectele sunt vizibile – accesul la îngrijire medicală este mai complicat, costurile sunt semnificativ mai mari iar prevenția medicală este neglijată.


De ce angajatorii ar trebui să includă asigurarea medicală în lista beneficiilor pentru angajați?

Nu doar în cazul femeilor, beneficiile oferite de angajator au de cele mai multe ori o pondere mai mare decât remunerația propriu-zisă, în relația dintre angajat și companie. În același timp, din perspectiva angajatorului, starea de sănătate a angajatului este direct proporțională cu gradul de motivație, productivitate și chiar cu cifra de afaceri. 

Într-adevăr, starea de sănătate influențează activitatea angajatului în cadrul companiei, iar beneficiile medicale reprezintă o metodă eficientă de fidelizare și retenție, care oferă siguranță atât angajatorului, cât și beneficiarului.


Impactul asigurării de sănătate asupra femeilor

Conform Kaiser Family Foundation, accesibilitatea din punct de vedere al costurilor este principalul factor care influențează decizia femeilor atunci când au nevoie de îngrijire medicală, astfel că 25% dintre ele susțin că au renunțat fie la un control dentar, un set de analize medicale recomandate sau o prescripție din cauza costurilor ridicate.

Asigurarea medicală este menită să acopere aceste costuri, garantând cea mai bună îngrijire medicală pentru întreaga familie. Printre serviciile medicale acoperite se numără  consultații de rutină, tratament și îngrijire medicală de urgență sau investigații și analize de laborator. De asemenea, pentru cele care călătoresc des, există posibilitatea încheierii unui plan de asigurare medicală internațională, care oferă aceleași servicii medicale, în clinici din întreaga lume.

Planurile de asigurare de sănătate privată concepute de MediHelp International oferă acoperire de până la 3 milioane de euro pentru o gamă largă de servicii, precum spitalizare, analize și investigații multidisciplinare, consult și tratament stomatologic, proceduri medicale urgente sau tratamente medicale complexe. Polițele MediHelp includ acoperire atât pentru prevenția cât și pentru tratamentul cancerului.

 

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24