Articole
01-04-2015

Aceasta carte este despre promisiunile pe care le faceti fata de voi insiva si pe care nu le respectati. Despre scopurile pe care vi le propuneti, fara a le atinge vreodata si fara a sti de ce. Despre curele de slabire mereu amanate, despre graba cu care incercati, la orele tarzii ale noptii, sa terminati un proiect, despre pierderea timpului, delasare, irosirea unor oportunitati si altele. Multe altele. Despre potentialul irosit sau implinit, despre visuri care se pierd si visuri care devin realitate.

 

Dar, mai presus de orice, aceasta carte este despre schimbarea vietii voastre, despre cum sa procedati pentru a nu mai amana lucrurile si a trece la treaba.

 

Daca te-ai saturat sa tot amani lucrurile importante din viata ta, sa cedezi tentatiilor de moment in defavoarea a ceea ce stii ca trebuie sa faci, sa spui mereu ca „de maine“ vei face tot ce-ti propui, este obligatoriu sa citesti aceasta carte.

 

Arta de a pierde timpul, de a amana nejustificat inceperea unei actiuni, in special din cauza neglijentei sau a lenei, se numeste, in limbaj stiintific, procrastinare. Cu alte cuvinte, a procrastina inseamna a tergiversa, a taragana lucrurile, a gasi o mie de pretexte ca sa nu te apuci de ceva sau ca sa nu termini ceva, a amana totul pana in ultima clipa. Iti suna cunoscut?

 

Cu totii facem asta, intr-o masura mai mica sau mai mare, indiferent de profesie sau de sex. O facem pentru ca nu stim ce vrem, pentru ca nu ne place, pentru ca ne este lene sau, pur si simplu, pentru ca nu avem chef. Iar cand in jurul nostru tentatiile se inmultesc – emisiuni interesante la televizor, prieteni noi pe Facebook, mii de site-uri web fascinante, jocuri video care dau dependenta – ne este greu sa renuntam la procrastinare. La fel de banala ca gravitatia, ea ne trage in jos cu aceeasi putere si ne insoteste pretutindeni, ingreunandu-ne viata.

 

Piers Steel, doctor in psihologie, autoritate recunoscuta pe plan mondial, ne ofera in acest volum o prezentare cuprinzatoare a fenomenului procrastinarii, de la resorturile psihologice care il declanseaza pana la remediile impotriva lui.

 

„Intr-o masura mai mica sau mai mare, procrastinarea se regaseste in aproape domeniile vietii, de la salile de consiliu la caminele studentesti.”

 

Mai multe informatii despre aceasta carte puteti gasi aici: http://www.litera.ro/index.php/arta-de-a-nu-pierde-timpul.html

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24