Articole
15-05-2014

Art Safari Bucuresti, primul Pavilion profesional si public de arta al Bucurestiului, se va desfasura in perioada 22-25 mai 2014, in Piata George Enescu, si reprezinta un ansamblu expozitional destinat unei panorame a artei romanesti, de la cea de patrimoniu la curentele din arta contemporana. Evenimentul este organizat pe modelul Pavilioanelor de Arta din capitalele europene si reuneste peste 100 de galerii, muzee si institutii culturale, atat din tara, cat si din afara tarii.

 

Pe perioada desfasurarii evenimentului cultural, se vor expune de la lucrari de pictura si sculptura, la design si obiecte de colectie. Desi, se doreste indeosebi un periplu prin arta romaneasca moderna si cea contemporana, Art Safari va gazdui si focusuri muzeale asupra unor celebritati ale scenei romanesti sau universale, precum Brancusi, Klimt, Grigorescu, Rembrandt, Tonitza, Luchian, Renoir, Aman, Chagall, Baba sau Degas.

 

Scopul Pavilionului este de a facilita contactul nemijlocit al publicului bucurestean cu valorile autentice ale artei de patrimoniu si contemporane, printr-o prezentare regizata de profesionistii pietei de arta. Mai mult decat atat, evenimentul doreste sa contribuie la definirea identitatii Bucurestiului, o identitate care poate fi obtinuta numai prin recuperare culturala si prin repunerea Capitalei pe harta culturala europeana.

 

Art Safari Bucuresti va fi gazduit de un ansamblu expozitional special construit pentru aceasta ocazie in Piata George Enescu pe baza proiectului de arhitectura realizat de catre Prof. Univ. Dr. Arh, Dorin Stefan. Pavilionul va fi impartit in sase sectiuni distincte: muzee si institutii culturale, galerii de arta si patrimoniu, galerii de arta contemporana, obiecte de colectie, design, art business si media. Totodata in cadrul sectiunii „Arta in Dialog”, se vor organiza o serie de conferinte, lansari de carte, proiectii si performance-uri. Nici cei mici nu sunt uitati, pentru ca acestia vor beneficia de un centru special amenajat pentru a le testa si dezvolta spiritul artistic.

 

Biletul pentru o singura zi costa 15 lei si 8 lei, redus pentru elevii peste 12 ani, studenti si pensionari. Copiii sub 12 ani au gratuitate daca sunt insotiti. Biletele se pot procura de pe myticket.ro si din reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Eminescu, agentia Salii Palatului, Artmark, respectiv casele de bilete ale teatrelor bucurestene, iar in perioada 21-25 mai si de la receptia Pavilionului Art Safari.

 

Foto: icr.ro

 

Autoare: Denisa Cristache

Redactor Femei in Afaceri  

 

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24