Articole
01-02-2015

Medicina prin uleiuri esentiale sau AROMATERAPIA poate aduce solutii alternative la micile probleme intampinate in viata cotidiana. Exista o multitudine de uleiuri esentiale pentru relaxare, stres, insomnii, depresie, anxietate, insa ar trebui sa parcurgem mai multe carti pentru a afla toate utilizarile si beneficiile acestora.

 

Orice persoana care recurge la tratare prin aromaterapie ar trebui sa cunoasca cele 3 modalitati de utilizare a uleiurilor esentiale:

 

Prin respirare sau inhalare

Putem aplica cateva picaturi de ulei esential pe o batista sau pe perna/cearceafuri si respira aroma degajata, aceasta fiind o metoda eficienta de relaxare, anti-stress, insomnie sau depresie.

 

O alta metoda este utilizarea unui difuzor electric, precum cele de la Florame, prin care microparticulele de ulei esential sunt difuzate in atmosfera. Le puteti utiliza timp de 15 minute de cateva ori pe zi si efectul este imediat.

 

O metoda de difuziune de uleiuri esentiale este si lampa de aromaterapie: se pun cateva picaturi de ulei in apa, iar acestea sunt incalzite de lumanarea care se afla in dispozitiv – insa aceasta metoda diminueaza proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale.

 

Prin aplicare locala pe piele (cale cutanata diluata)

Uleiurile esentiale pot fi aplicate pe incheietura mainii, pe talpi, pe piept sau masaj local, dar tot timpul diluate intr-un ulei vegetal. Se pot adauga cateva picaturi in uleiul de masaj, in crema de zi, in apa de baie, in sampon, in functie de terapia pe care o dorim.

 

Sunt doar anumite uleiuri esentiale care se pot aplica pure direct pe piele in anumite cazuri de urgenta, de exemplu uleiul esential Cist pentru a opri instantaneu o sangerare sau Lavanda fina, direct pe o arsura.

 

Pe cale orala

Unele uleiuri esentiale se pot inghiti, dar recomandam sa le amestecati intr-o lingurita de miere sau ulei de masline. Pentru a pregati o sinergie de uleiuri esentiale adaptate problemei dvs. este cel mai bine sa cereti sfatul unui specialist atestat in Aromaterapie si Aromacologie.

 

Atentie! Este necesar sa va asigurati ca uleiurile esentiale utilizate sunt pure si de cea mai buna calitate. Va recomandam utilizarea de uleiuri esentiale provenite din Agricultura Biologica, certificate de Ecocert sau alt organism precum ICEA, AIAB, Naturcosmetik, in special pentru utilizarea pe cale orala si pe piele.

 

Top 5 uleiuri esentiale anti-stress, anxietate, insomnie:

  1. Musetel Roman
  2. Maghiran in coaja (Marjolaine à coquilles)
  3. Portocala Amara (Petit grain bigaradier)
  4. Lavanda fina
  5. Mandarina

 

Florame vine in intampinarea clientului si cu flacoane de uleiuri esentiale gata preparate si dozate astfel incat utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa-si faca amestecurile acasa. Exemple de produse: Spray insomnie, spray relaxare, spray energizant etc. Acestea se pot difuza in atmosfera sau se pot aplica pe batista, pe perne sau cearceafuri si inhala.

 

Atentie la precautii si contraindicatii! Unele uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (precum citricele) si nu trebuie sa ne expunem la soare dupa aplicarea lor. Nu sunt recomandate in primele 3 luni de sarcina si deloc in timpul alaptarii.

 

Autoare: Madalina Ulmeanu

Specialist in Aromaterapie si Aromacologie

www.naturalparis.ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24