Articole
17-11-2014

Marele castigator al competitiei nationale EY Entrepreneur Of The Year a fost desemnat aseara in cadrul unui eveniment de gala, in prezenta comunitatii de business romanesti. Antreprenorul Anului in Romania este Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom.

 

Antreprenorul roman castigator la nivel national al titlului Entrepreneur Of The Year va concura pentru titlul World Entrepreneur Of The Year in finala competitiei de la nivel mondial, ce se va desfasura anul viitor la Monte Carlo.

 

Mircea Tudor este cel mai renumit inventator roman contemporan si cel care si-a propus sa revolutioneze industria de securitate la nivel mondial. MB Telecom este astazi singurul IMM din lume care activeaza in domeniul tehnologiilor de scanare radioactiva si singura companie din lume care a castigat de doua ori Marele Premiu al Salonului de Inventii de la Geneva, in 2009 si 2013.

 

Cine au fost antreprenorii concurenti?

La prima editie a competitiei din Romania s-au inscris 40 de antreprenori romani, dintre care 12 au intrat in finala. Cifra de afaceri cumulata a celor 40 de companii conduse de antreprenorii inscrisi s-a ridicat in 2013 la peste 1 miliard de EUR. De asemenea, companiile au agregat un numar de peste 16.000 angajati in acelasi an.

 

Cifra medie de afaceri pe companie a fost de 27 milioane de EUR in anul 2013, cu un numar mediu de peste 400 de angajati in 2013.

 

Cei mai multi antreprenori activeaza in sectoarele: servicii (8), tehnologie (7), productie industriala (6) si produse de larg consum (4).

 

Cine au fost antreprenorii finalisti?

Cei 12 oameni de afaceri care au intrat in finala conduc companii de top in sectoarele in care activeaza, cu venituri agregate de aproape 500 milioane de EUR si care au un numar agregat de aproximativ 8.000 de angajati.

 

Finalistii EY Entrepreneur Of The Year au fost urmatorii:

1) Mircea Tudor - MB Telecom

2) Anca Vlad – Grupul Fildas Catena

3) Adrian Mihai - FAN Courier

4) Marius Stefan - Autonom Rent a Car

5) Dragos Petrescu – Grupul City Grill

6) Samy Numan - Nimet

 

Finalistii Emerging Entrepreneur Of The Year au fost urmatorii:

1) Cristi Badea - Mavenhut

2) Simona Baciu - Transylvania College

3) Daniel Truica - Vola.ro

 

Finalistii Social Entrepreneur Of The Year au fost urmatorii:

1) Istvan Mar - Asociatia Fructul Secuiesc

2) Laila Onu - Fundatia pentru Voi

3) Oana Paun - Impact Hub

 

Din 2014, competitia EY Entrepreneur Of The Year, singura competitie antreprenoriala care se organizeaza la nivel global, are loc si in Romania. EY Entrepreneur of The Year se organizeaza in 145 de orase din 60 de tari de aproape 30 de ani si premiaza antreprenorii pentru viziunea si directia strategica cu care isi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personala si, nu in ultimul rand, pentru impactul pozitiv asupra comunitatii.

 

Competitia Entrepreneur Of The Year s-a lansat in Romania pe 14 mai 2014. Lansarea a fost urmata de etapa colectarii de aplicatii, ce s-a incheiat pe 1 august 2014, etapa interviurilor la sediul antreprenorilor, desfasurata intre 4 august – 15 septembrie 2014 si doua runde de jurizare, ce s-au desfasurat pe 9 si 23 octombrie 2014. 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24