Articole
12-01-2015

In prima parte a acestui an, vor fi lansate mai multe fonduri europene si guvernamentale pentru investitii pe piata muncii, inovarea in structuri de tip cluster si dotarea cu echipamente a societatilor.

 

O mare parte din fonduri vor viza sectorul inovarii, in conformitate cu  Program Operational Competitivitate 2014-2020. Vor fi finantate in special clusterele de inovare din domenii precum bioeconomie, tehnologia informatiei, eco-nano-tehnologii si materiale avansate, dar si mediu si schimbari climatice. Spre exemplu, in regiunea Nord-Est, contributia beneficiarului este de minim 35% iar valoarea finantarii nerambursabile variaza intre 4,5 milioane de lei si 30 de milioane de lei.

 

In ceea ce priveste activitatile de inovare derulate de IMM-uri sau de clustere, contributia este de 50%. De asemenea, exista fonduri de finantare a intreprinderilor noi inovative unde valoare fondurilor poate atinge 3.520.000 de lei. Tot prin POC, banii europeni pot fi directionati si spre departamente de cercetare-inovare ale intreprinderilor care pot ajunge pana la 20 de milioane de euro.

 

De asemenea sunt vizate si cercetarile in Spin-uri si Start-up-uri, acestea putand beneficia de granturi de maximum 840.000 de lei. Microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii cu minim doi ani de la inregistrare pot primi finantare prin Programul national multianual de microindustrializare derulat cu fonduri guvernamentale. Valoarea grantului poate fi de maxim 120.00 de lei, iar contributia beneficiarului este de minim 10%.

 

Sursa: cepu.ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24