Articole
21-01-2014

O noua categorie de antreprenori si-a facut aparitia in Statele Unite ale Americii, in ultimii ani. Este vorba despre persoane care incep o afacere abia dupa implinirea varstei de 55 de ani.  Un studiu efectuat  in SUA, conform BBC, arata ca 23,4% din toate noile afaceri  de pe teritoriul american, din 2012, apartin persoanelor cu varste cuprinse intre 55 si 64 de ani.

Un alt studiu, condus de aceasta data de catre Babson College, arata ca 10%  dintre femeile intre 55 si 64 de ani se implica in lansarea unei noi afaceri, in timp ce doar 7,3% dintre barbatii de aceeasi varsta pun bazele unor noi afaceri.

BBC prezinta exemple concrete cu femei ce au descoperit lumea antreprenoriatului. De exemplu, Liz DiMarco Weinmann, de 62 de ani, a renuntat in urma atacurilor de la 11 septembrie 2001, la job-ul de consultant in cadrul unei corporatii pentru a-si urma visul. In 2007, la varsta de 55 de ani, Liz si-a dat seama ca va trebui sa mearga iarasi la facultate, pentru a invata cum sa puna bazele si sa gestioneze o afacere. Liz DiMarco a deschis o firma de consultanta, The Dare Force Corporation, pentru a oferi asistenta femeilor de peste 40 de ani, in crearea unor noi cariere. De asemenea, Liz a mai scris o carte, Get Dare From Here, bazata pe propria experienta de munca.

Carol Doyel, de 54 de ani a activat in domeniul imobiliar intreaga viata. In 2008 a fost nevoita sa se reprofileze. Astfel, Carol a decis sa lanseze o revista online, desi multe publicatii incercau din rasputeri sa supravietuiasca. Carol insa, si-a indreptat atentia catre femeile de peste 50 de ani, aceasta decizie aducandu-i succes. Website-ul, numit LivingBetter50.com, ofera sfaturi din cele mai diverse categorii, de la cum poti taia un fruct pana la strategii pentru a face fata cu brio unui interviu media. Creatoarea acestuia zice ca profitul vine de la campanii nationale de advertising.

Fondatoarea biroului de consultanta OneSixtyFourth, Anne Bahr Thompson povesteste despre dificutatile prin care trebuie sa treaca persoanele mai in varsta pentru a-si gasi un nou loc de munca, deoarece angajatorii prefer persoanele de 30 de ani, care cer salarii mai mici. Din aceasta cauza, Anne a decis sa deschida aceasta mica firma de consultanta, pentru a impulsiona si pentru a oferi sfaturi  celor care isi doresc sa detina propria afacere, chiar si dupa prima tinerete.

Foto: lifeafter50.com

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24