Articole
03-03-2014

Una dintre castigatoarele concursului, din acest an, Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeana, este romanca Andreea Sandita. Dedicat elevilor de liceu, concursul a avut peste 3.000 de adolescenti inscrisi, din 750 de scoli. Andreea Florina Sandita, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National Radu Greceanu din Slatina, judetul Olt, este una dintre castigatoarele acestui concurs incheiat recent. Andreea urmeaza sa participe la ceremonia de decernare a premiilor de la Bruxelles, pe 8 aprilie, cu ocazia careia castigatorii (cate unul din fiecare stat membru) vor primi un trofeu din partea comisarului european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, Androulla Vassiliou, precizeaza yahoonews.

Andreea Sandita are deja o experienta vasta in domeniul lingvistic: a participat la etapa nationala a concursului de limba romana „Lectura ca abilitate de viata“, a scris numeroase articole pentru revista internatională DEFRIT, a obtinut premiul I la Olimpiada Judeteana de Limba Germana doi ani la rand. „Felul Andreei de a gandi, rational, dar si plin de creativitate si imaginatie, abilitatea deosebita de a sintetiza si de a face corelatii, au ajutat-o sa reprezinte cu succes atat Colegiul National Radu Greceanu, cat si judetul Olt, la Olimpiada Nationala de Limba Engleza, in clasele a IX-a si a X-a, si la alte concursuri scolare“, a declarat profesoara ei de engleza, Larisa Natalia Nicola.

Concursul Juvenes Translatores ii premiaza anual pe concurenti si ii incurajeaza sa se orienteze spre meseria de traducatori, o meserie care deja intra in planurile Andreei, alaturi de cele in domeniul juridic.

Foto: edalba.ro

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24