Articole
24-01-2014

Biroul este spatiul de lucru al oricarei femei antreprenor sau implicate in conducerea unei afaceri si, cel putin cinci zile pe saptamana, este si spatiul in care ne petrecem mare parte din timp. Tocmai fiindca este un spatiu atat de important unde ar trebui sa ne simtim confortabil, pline de energie si creativitate, amenajarea biroului ar trebui sa devina una dintre prioritatile anului 2014. Daca ne dorim ca toate activitatile noastre sa fie incununate de succes, ar trebui sa cream, mai intai, un spatiu personal de lucru in care sa ne intoarcem cu mare drag, in fiecare dimineata.

Culorile vii sunt in trend anul acesta
Propunem sa fim un pic mai indraznete cand vine vorba de culori. Cum ar fi sa renuntam la peretii albi si sa avem curajul sa adaugam o nota personala spatiului de lucru? Ce-ar fi sa alegem o culoare care sa energizeze: verdele pentru optimism, oranj sa ne aminteasca de caldura soarelui de vara sau albastru deschis sa ne inspire relaxare si seninatate? Daca prea multa culoare pentru pereti nu este o optiune pentru voi, atunci poate inlocuirea mobilierului de birou cu unul ceva mai nonconformist, ar fi o alegere mai fericita.

O canapea in birou pentru zilele obositoare
Fiecare dintre noi ne dorim sa fim sic, iar tocurile sunt prima optiune atunci cand vine vorba despre tinute office. Se intampla uneori sa avem foarte multe drumuri de facut intr-o singura zi sau sa stam foarte mult in picioare pentru a pune la punct urmatoarele proiecte. Tocurile devin obositoare, iar picioarele noastre chinuite de-a dreptul. Daca va recunoasteti in acest scenariu, veti recunoaste si utilitatea unei canepele in birou. Dupa atata efort, zece minute de pauza cu picioarele sus ar fi mai mult decat binevenite, de aceea prezenta unei canapele in birou nu este numai estetica, dar si deosebit de utila. De asemenea, dimineata cand va savurati cafeaua, eventual alaturi de o prietena ori colega, de ce sa nu o faceti asezate confortabil pe canapea?

Biroul si dormitorul, mariaj nefericit
Daca biroul vostru se afla in spatiul propriului domiciliu sau aveti un birou si acasa pentru zilele cand doriti sa petreceti timp cu familia intre doua video-conferinte, cel mai indicat ar fi ca biroul si dormitorul sa ocupe doua spatii complet diferite. Munca si odihna sunt intotdeauna doua aspecte din viata unei femei care nu ar trebui amestecate, altfel riscati sa fiti lipsite de energie si somnolente, atunci cand va asezati la calculator pentru a munci sau sa aveti cosmaruri legate de munca, atunci cand pur si simplu vreti sa va relaxati sau sa dormiti.

Viata personala ofera energie
De ce sa nu ne bucuram de realizarile din viata personala la munca? Ne iubim foarte mult copiii, sotul, parintii si ne reamintim cu placere de anumite vacante ori locuri pe care le-am vizitat. Atunci sa folosim aceste imagini care ne provoaca atat de multa bucurie si pentru a avea energie in viata profesionala. Astfel un portret de familie sau o imagine cu un peisaj sublim, de care ne-am bucurat intr-unul dintre concedii pot face minuni cand vine vorba despre eficienta.

Plante la birou
Un pic de natura nu ar strica sa se regaseasca si in birourile noastre. Adesea, lipsa de energie este cauzata de lumina artificiala, dar si de obiectele complet lipsite de viata si culoare, pe care le regasim in birourile noastre. Un calculator performant nu poate inlocui un buchet de flori colorat sau aroma de proaspat a primilor ghiocei iesiti primavara. Nu ezitati sa dati viata birourilor voastre, mai ales daca natura sau excursiile montane se afla pe lista lucrurilor de facut in timpul liber.

Foto: stejarmasiv.ro

Autoare: Carmen Rotaru
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24