Articole
21-08-2014

Proiectul isi propune sa raspunda problemelor cu care se confrunta femeile din punct de vedere socio-profesional prin promovarea modelelor de succes din cadrul Retelei Nationale a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin, prin sustinerea de sesiuni de mentorat, prin furnizarea de cursuri de formare profesionala, prin stimularea dezvoltarii de activitati antreprenoriale, prin campania de promovare a importantei principiilor incluziunii sociale si a egalitatii de sanse pe piata muncii, prin dezvoltarea unei televiziunii online si a unei revistei tiparite, ca metode inovatoare de promovare a rolului si performantelor femeilor in afaceri.

 

In cadrul proiectului va fi reactivata Reteaua Nationala a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin, formata din 14 femei cu performante deosebite in afaceri, care se vor constitui in modele pentru celelalte femei si care vor creste gradul de vizibilitate a femeilor in societate, conturand prin activitatile lor o imagine corecta a rolului femeii pe piata muncii si in societate.

 

Grupul tinta este format din 740 de femei din cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, indiferent de varsta, categorie sociala, mediu de provenienta, statut pe piata muncii, interesate in a urma cursuri de calificare in meseriile operator introducere, validare si prelucrare date, lucrator social, agent comercial, inspector resurse umane, secretar – stenodactilograf – operator birotica, lucrator in comert sau cursuri de initiere in antreprenoriat.

 

Activitatile proiectului contribuie la reducerea dezechilibrelor de gen pe piata muncii, la dezvoltarea spiritului antreprenorial al femeilor si la diminuarea stereotipurilor de gen.

 

Principalele activitati din cadrul proiectului sunt:

- Promovarea povestilor de succes ale femeilor aflate in functii de conducere din cadrul companiilor prin Reactivarea Retelei Nationale a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin.

- Dezvoltarea si implementarea unei campanii de promovare a importantei principiilor incluziunii sociale si a egalitatii de sanse pe piata muncii.

- Dezvoltarea unei televiziuni online si a unei revistei tiparite, ca metode inovatoare de promovare a rolului si permormantelor femeilor in afaceri.

- Dezvoltarea si furnizarea unui pachet complex de calificari in meseriile de: Lucrator social (nivel 2), Agent comercial (nivel 3), Inspector resurse umane (nivel 3), Secretar-stenodactilograf-operator birotica (nivel 3) si competente antreprenoriale.

- Formare profesionala si asistenta pentru femei in vederea initierii unei afaceri prin organizarea unor sesiuni de mentorat.

- Asistenta pentru femei prin oferirea de suport financiar si tehnic in initierea unei afaceri pentru un numar de 14 femei din cadrul grupului tinta – cele mai bune si fezabile 14 planuri de afaceri vor primi atit un premiu de 20.000 lei destinat initierii respectivei afaceri cat si asistenta tehnica.

 

Rezultatul general al proiectului este reprezentat atat de diminuarea inegalitatilor de gen existente in societatea romaneasca, cat si de cresterea participarii pe piata fortei de munca si dezvoltarea spiritului antreprenorial al femeilor din Romania.

Proiectul ”Reteaua Nationala a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin – MENTORNET 2” este realizat de Asociatia Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR) in parteneriat cu Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor EUROPROJECT, Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART si Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT). Proiectul este cofinantat din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, are o durata de 18 luni si se desfasoara intre luna mai 2014 si noiembrie 2015.

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24