Articole
27-02-2014

Dupa trei ani de top management, in care Angela Cretu a condus din pozitia de vicepresedinte Avon Europa de Est, un business pentru sapte piete, evaluat la circa 1 miliard de dolari, Avon ii incredinteaza romancei inca o piata. De la 1 februarie, Angela Cretu a preluat si conducerea Avon Turcia, astfel romanca este acum sefa Avon in opt tari, scrie zf.ro.

Provocarea este una destul de mare pentru orice manager, in conditiile in care cifrele business-ului Avon au inregistrat scaderi in ultimii ani, intr-o perioada de criza economica mondiala. Potrivit ultimului raport financiar al Avon – pentru trimestrul trei din 2013 – veniturile companiei Avon in Turcia s-au redus cu 13%, in contextul scaderii numarului de reprezentanti. Scaderea a fost compensata partial de cresterea in valoare a comenzilor. Potrivit aceluiasi raport, si vanzarile Avon in Rusia, principala piata din portofoliul Angelei Cretu – au scazut cu 4%.

In Turcia, afacerea Avon este de circa 300 milioane de dolari pe o piata a produselor cosmetice de 2,8 miliarde de dolari. „De la 1 februarie incep un nou capitol, voi adauga la regiunea Europa de Est  pe care o conduc si Avon Turcia si ma voi muta la Istanbul. Timp de doi ani voi profita de aceasta sansa pentru a cunoaste o noua cultura si pentru a castiga noi perspective in business“, a declarat Angela Cretu, citata de Ziarul Financiar. Turcia este o tara cu o suprafata de peste trei ori mai mare ca a Romaniei si cu o populatie de 77 de milioane de locuitori, dar a carei moneda s-a depreciat cu peste 30% in ultimul an fata de dolar.

Angela Cretu conduce, in prezent, operatiunile Avon din Turcia, Rusia, Ucraina, Georgia, Kazahstan, Kirgizstan, Belarus si Mongolia.

Foto: romania-insider.com

Autoare: Alina Burlacu
Redactor-sef Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24