Articole
14-01-2014

Povestea unei etiopiene demonstreaza ideea conform careia nimic nu este imposibil, atunci cand iti doresti ceva si muncesti pentru a-ti realiza visul.

Dupa mai mult de trei decenii lucrate in domeniul secretariat si administrativ, din Addis Ababa, capitala Etiopiei, Damenech Zewudie a decis ca ar fi timpul sa inceapa o afacere pe cont propriu.

Astfel, s-a materializat visul lui Damenech, aceasta infiintand o mica brutarie care produce injera, o lipie traditional etiopiana, preparata din teff, cereala specifica zonei.

Femeia de 50 de ani a luat decizia de a fi pe cont propriu dupa ce a urmat un curs de antreprenoriat, numit Programul de Dezvoltare in domeniul Antreprenoriatului. Trainingul, finantat in intregime de catre Natiunile Unite, a fost desfasurat incepand de anul trecut. Scopul este acela de a crea o noua generatie de antreprenori in Etiopia, care sa ajute economia tarii sa creasca.

Acest curs nu ofera finantare discipolilor, insa le ofera pregatire si cunostinte de baza in: cautarea de oportunitati, networking, goal-setting, estimarea riscurilor, planificare si sistematizare, negocieri, cercetari de piata, crearea de business planuri.

La finalizarea cursului, Damenech Zewudie si-a  dat demisia si a pus bazele afacerii cu injera, cu aproximativ 5000 de dolari.

La finalul lui 2013, firma producea 500 de lipii pe zi, iar pana in 2015, Damenech si-a propus sa ajunga la o productie de 5000, pe zi.

Autoare: Natalia Muntean
Redactor Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24