Articole
29-05-2015

Virginia Ciobanu are o experienta variata in domeniul limbilor straine, care curprinde predare, evaluare si dezvoltare de teste de evaluare a nivelului competentei lingvistice, consiliere lingvistica, traducere si interpretare.
 

In anul 2014 a decis sa puna bazele unei scoli de limbi straine, unde sa foloseasca atat cunostintele sale din domeniul limbilor straine, cat si experienta internationala anterioara in lucrul cu oamenii.

CARTILE VIRGINIEI propune programe de pregatire individualizate, cu o structura adaptata la obiectivele personale ale fiecarui participant, la timpul de studiu pe care fiecare doreste sa-l aloce si la maniera personala de a acumula cunostinte in cel mai profitabil mod.

 

Adina David, Femei in Afaceri: Cum ti-a venit ideea sa fondezi scoala Cartile Virginiei si cum ai inceput?

 

Virginia Ciobanu: Vreau sa las ceva in urma mea despre care oamenii, indiferent de varsta, sa-si aduca aminte cu placere si care sa le fie de folos in viata. Cred din tot sufletul ca scoala este una dintre experientele noastre fundamentale si mai cred ca, avandu-i alaturi pe profesorii nostri, „ne construim” pe noi insine. Tot ceea ce ni se intampla in scoala, indiferent care ar fi nivelul de studiu, este extrem de important pentru devenirea noastra profunda ca fiinte inteligente.

Cred ca mi-am dorit sa devin profesoara de cand eram copil, de cand am avut primele contacte cu scoala. Sunt impresionata de aceasta meserie. Mi se pare una dintre modalitatile de  a preschimba lumea in ceva minunat, de a genera ganduri frumoase si de a modela caractere.

 

A.D.: Cum se potriveste formarea ta de filolog cu ceea ce faci in prezent?

 

Virginia Ciobanu: CARTILE VIRGINIEI este o scoala de limbi straine. Faptul ca am absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia engleza-franceza si am lucrat aproape 20 de ani in domeniul limbilor straine, atat ca profesor si evaluator al competentei lingvistice, cat si ca traducator si interpret, reprezinta un mare avantaj al acestei scoli si se dovedeste foarte util in proiectarea si implementarea programelor individualizate de invatare a limbilor straine.

 

A.D.: Care a fost cel mai mare obstacol de care te-ai lovit? Care au fost solutiile pe care le-ai gasit pentru a trece peste el?

 

Virginia Ciobanu: Faptul ca nu aveam pregatire in domeniul business managementului. In afara de cateva elemente de bun simt pe care le cunosteam despre gestionarea unui buget, a resurselor necesare functionarii unei afaceri, pot spune ca nu eram educata in acest sens.

Am inceput sa citesc foarte mult despre acest domeniu, am participat la training-uri, am cerut ajutorul prietenilor si cunostintelor mele care trecusera deja prin experiente similare. Si in prezent, caut constant ocazii de a ma educa in acest domeniu, astfel incat ideile mele sa aiba succes in faza de implementare si de punere in practica.

 

A.D.: Ai avut nevoie de finantare pentru a pune bazele scolii sau te-ai descurcat cu fonduri proprii?

 

Virginia Ciobanu: Pana acum, investitiile nu au fost majore si m-am putut baza doar pe fortele proprii. Prietenii mi-au fost alaturi si m-au ajutat dandu-mi idei, astfel incat sa nu fie nevoie de multe resurse pentru inceput. Nu am facut decat investitiile strict necesare, urmand sa investesc in continuare cu pasi mici, odata cu dezvoltarea business-ului.

 

A.D.: Care sunt persoanele care se inscriu in program? Cum ajung ele sa te cunoasca?

 

Virginia Ciobanu: CARTILE VIRGINIEI propune programe de pregatire individualizate pentru adulti si copii, in vederea dezvoltarii abilitatii Vorbit, cu o structura adaptata la obiectivele personale sau scolare ale fiecarui participant, la timpul de studiu pe care il poate aloca acesta, la maniera personala de a acumula cunostinte in cel mai profitabil mod - scopul fiind optimizarea raportului intre investitia de resurse (timp+bani+efort personal) si rezultate.

 

Realizez promovarea programelor oferite de CARTILE VIRGINIEI prin prezentarea acestora in cadrul a diverse activitati de networking in afaceri si prin intermediul site-ului oficial al scolii, www.cartilevirginiei.ro sau al paginii personale de Facebook, imbunatatirea permanenta a acestora fiind o prioritate.

 

A.D.: Din punctul de vedere al educatiei, crezi ca este necesar sa ai o pregatire prealabila in business management sau preferi metoda autodidacta?

 

Virginia Ciobanu: Cred ca un minim de cunostinte despre gestionarea unui buget, despre coordonarea activitatilor zilnice, planificarea resurselor si urmarirea realizarii obiectivelor este absolut necesar pentru ca afacerea sa aiba sansa de a creste si de a se dezvolta. Desigur, ar fi de dorit sa aiba loc o pregatire anterioara inceperii activitatii, doar ca aceasta este situatia ideala. Eu am invatat si invat din mers cat pot de mult fie citind, fie acordand atentie experientelor altora care au trecut prin aceleasi etape inaintea mea.

 

A.D.: Daca banii nu ar fi o problema, care sunt lucrurile pe care le-ai face chiar acum pentru scoala Cartile Virginiei?

 

Virginia Ciobanu: As achizitiona sediul pe care il visez de ceva vreme care sa se potriveasca ideii de la care a inceput totul. Acesta s-ar potrivi imaginii pe care am gandit-o despre scoala inca  de pe vremea copilariei mele: ar fi cald, primitor, ar fi locul in care ai descoperi mai intai ca si tu poti, in care ai identifica in tine curajul si curiozitatea si increderea in ceea ce ai invatat. Iar intr-o buna zi, recunoscator pentru timpul trait cu folos la scoala CARTILE VIRGINIEI, sa intelegi utilitatea acelor ore petrecute construindu-ti propriile „pagini” si „capitole”.

 

A.D.: Care sunt planurile de viitor pentru scoala Cartile Virginiei?

 

Virginia Ciobanu: Imi doresc ca in urmatorii 5 ani, odata cu dezvoltarea afacerii pe baza recunoasterii calitatii programelor scolii CARTILE VIRGINIEI, sa incep extinderea acesteia pe piete din afara Romaniei. Sunt convinsa ca aspecte precum diagnozele lingvistice precise, combinarea sesiunilor de instruire de tip individual cu trainer personal si participarea la ateliere interactive in cadrul unor discutii de grup, precum si scenariile special create pentru orice situatie si profil in parte, reprezinta atuuri care vor genera o cerere din ce in ce mai importanta atat pe piata interna, cat si pe pietele externe. Cei care vor participa la programele CARTILOR VIRGINIEI se vor convinge ca acestea reprezinta un indemn la dezvoltare personala, prin dezvoltarea abilitatilor lingvistice, un indemn la acces si vizibilitate, un indemn la puterea informatiei.

 

www.cartilevirginiei.ro

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24