Articole
10-09-2015

 

Cea de-a 6-a editie a Marsului si Crosului Casiopeea, un cros umanitar a carui taxa de inscriere se doneaza integral in scopul achizitionarii de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operatie de mastectomie, va avea loc in data de 26 septembrie 2015, in Parcul Izvor. 

 

Inscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org sau la fata locului, chiar in ziua crosului, pe 26 septembrie, incepand cu ora 08:30. De asemenea, cei care doresc sa sustina cauza pot face donatii direct in conturile Asociatiei Casiopeea.
 

Organizatorii spera ca, in urma acestui eveniment, sa stranga fonduri pentru achizitionarea a 300 de proteze mamare, “implinind astfel un act terapeutic care se prelungeste in viata si existenta femeilor cu aceasta suferinta“, a declarat Marina Otelea, presedinta Asociatiei Casiopeea.
 

Din 2010, 16.000 de persoane au participat la cursele Casiopeea, fiind donate peste 1.400 de proteze mamare. Cei 45.000 de kilometri parcursi impreuna dovedesc empatia reala a romanilor cu femeile aflate in suferinta. Pana acum, in cele 6 editii, au sustinut cauza personalitati ca  Maia Morgenstern, Corina Dragotescu, Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Nicolai Tand, Florentina Opris, Corina Ungureanu, Claudia Presecan, Luiza Bogdan, Dorian Boguta. La editia din 2014 s-au inscris 2.700 de concurenti, sustinuti la start de Monica Davidescu, Nicolai Tand si Ruxandra Dragomir.
 

Crosul Casiopeea este o actiune umanitara exemplara bianuala, cu editii la Brasov si Bucuresti, care vizeaza mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de inscriere de 40 RON/adult sau o donatie de 1 pana la 5 lei, respectiv 20 lei la copiii si adolescentii inscrisi, in scopul achizitionarii de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operatie de mastectomie. Castigatorii curselor vor primi premii constand in produse oferite de sponsorii evenimentului.
 

Sub sloganul "Invingatorii poarta roz", Crosul Casiopeea aduce impreuna luptatorii impotriva acestei boli cumplite, cancerul, cu supravietuitorii ei si incurajeaza recuparea emotionala si reintegrarea sociala a femeilor atinse de flagelul cancerului la san. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmarii umanitatii, initiativei civice si spiritului competitiei sportive: respect pentru viata, prietenie, consecventa, fair-play, determinare si curaj.

  

Un alt obiectiv al Marsului si Crosului Casiopeea vizeaza preventia si informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de san. Astfel, fiecare participant adult la actiunea din 26 septembrie, din Parcul Izvor, va primi un voucher pentru ecografie generala, ecografie mamara si consultatie medicina generala, gratie parteneriatului cu Clinica Anima.

 

Cea de-a 6-a editie a Marsului si Crosului Casiopeea va fi organizata de Asociatia Casiopeea alaturi de Primaria Municipiului Bucuresti si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la san, participantii se pot inscrie la una dintre cursele de mai jos:

  • copii 6–11 ani (fete si baieti)
  • adolescenti 12-16 ani (fete si baieti)
  • femei +16 ani
  • barbati +16 ani
  • mars (pentru toate varstele)


Inscrie-te si tu pe site-ul www.casiopeea.org.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24