Articole
23-07-2013

La prima vedere, germana este o limba profund culturala si istorica, este limba lui Goethe, Einstein si Freud, daca ne oprim la doar cativa dintre marii oamenii care au gandit, scris si lasat in urma o mostenire stiintifica si culturala de mare valoare in limba germana.


Germana nu este doar limba oamenilor de geniu ai trecutului, ci a devenit una dintre limbile de circulatie internationala si printre cele mai raspandite din Uniunea Europeana. Este, de asemenea, si una dintre limbile aflate intr-un continuu trend crescator atat in sens cultural, dar si profesional sau in mediul de afaceri.


Limba germana a devenit aproape la fel de populara ca engleza si este de dorit pentru o femeie aflata in plina evolutie profesionala sa cunoasca aceasta limba. Daca nu te afli printre norocoasele careia limba germana le-a fost predata in scoala, atunci ar fi bine sa te gandesti serios sa participi la niste cursuri de germana sau pur si simplu sa incerci sa o inveti pe cont propriu daca faci parte din categoria persoanelor autodidacte.


De ce a devenit limba germana atat de importanta in ultima vreme ? Iata 5 raspunsuri care te vor convinge ca aceasta limba ti-ar putea inlesni dezvoltarea ta profesionala sau a afacerii pe care o coordonezi.


1.  Germania constituie un partener de afaceri important pentru Romania. Exista deja la noi in tara peste 14 000 de companii de origine germana care si-au inceput sau deja isi desfasoara aici activitatea. Aceste companii au nevoie de parteneri de afaceri sau de colaboratori care sa cunoasca limba germana foarte bine. De asemenea, trebuie sa retinem ca Germania este cea mai mare piata de desfacere din Europa si a treia tara industriala mare din lume, deci mai devreme sau mai tarziu vei avea printre partnerii tai de business si firme germane, iar cunoasterea acestei limbi ti-ar facilita o comunicare usoara si transparenta cu ei fara alti intermediari sau translatori.


2. Limba germana este pur si simplu extrem de utila. Germana este cea mai raspandita limba din Uniunea Europeana, fiind una dintre cele trei limbi de lucru ale Comisiei Europene si limba oficiala in noua state europene. Limba germana este, de asemenea, limba materna pentru mai bine de un sfert din populatia Uniunii, deci in momentul de fata pentru o simpla calatorie in UE, fie ca o faci in interes personal sau de afaceri, limba germana ar trebui sa se adauge la engleza si franceza, fiind deosebit de populara.


3. Limba germana este limba de predare in aproximativ 100 de scoli din Romania. Daca nu ai fost printre elevii norocosi carora li s-a predat limba germana la nivel avansat in scoala, poate ar trebui sa te gandesti serios ca micutul sau micuta ta sa se afle printre acestia. De cand Romania face parte din Uniunea Europeana, limba germana a devenit nu doar utila, ci si obligatorie pentru a avea o cariera ori un business de succes. Poate alaturi de copilul tau vei incepe si tu sa descoperi tainele limbii germane!


4. Poti invata limba germana chiar in Germania. Daca esti interesata sa faci un pas spre dezvoltarea ta profesionala si sa inveti aceasta limba, afla ca exista programe de schimb cultural sau cursuri de limba dedicate romanilor care se organizeaza in Germania. Daca iti doresti anul acesta o vacanta in care sa iti folosesti timpul liber in mod util si placut, atunci poti face doua lucruri in acelasi timp, pe de-o parte viziteaza Germania si pe de alta invata germana chiar la ea acasa. In aceasta excursie poti intalni oameni interesanti sau chiar potentiali colaboratori ori parteneri de afaceri care vor aprecia cu siguranta efortul tau pentru invatarea limbii lor materne.


5. Orice limba noua pe care o inveti este un as in maneca! Germana iti poate fi extrem de utila chiar si atunci cand te astepti mai putin. Orice limba straina pe care o stii reprezinta un plus pentru tine, mai ales daca printre partenerii tai de afaceri se numara si cativa de origine germana. Comunicarea va fi mult mai usoara daca se va face in mod direct si nu prin diversi intermediari. De asemenea, germana iti poate fi extrem de utila si in plan personal daca planuiesti vreo escapada de cateva zile in Elvetia sau Austria.


Limba germana nu este o limba importanta doar din punct de vedere istoric sau cultural, ci si din punct de vedere profesional, de aceea cateva cursuri de germana ar putea fi mai mult decat utile. Daca iti doresti sa te inscrii la astfel de cursuri, un prim pas ar fi sa consulti pagina web a Institutului Goethe pentru a vedea ce oferte are, poate in viitor te vei gandi sa treci si examenul de atestare al limbii germane!


Autoare: Carmen Rotaru 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24