Articole
14-03-2017

 

Primăvara se dovedește un bun prilej de reînnoire, nu doar în natură, ci și în noi. Parcă acum, primăvara, când soarele este tot mai prezent, dar nu adie vântul concediilor, e mai simplu să faci schimbările pe care ți le-ai propus, inclusiv să accepți provocările unei schimbări în carieră sau de perspectivă. Iar cei de la Creative Learning, platforma educațională a prietenilor noștri de la Designist, îți vin în ajutor. Cum te antrenează? Cu un curs care îți testează abilitățile de viitor designer de interior, două cursuri ce pun accentul pe designul de obiect – ceramic și textil și încă unul despre graphic design, care poate da avânt afacerii tale.

Ai spune, poate, că sunt mai degrabă provocări pentru un hobby cu bătaie lungă. Dar adevărul trebuie completat. Pe de o parte, cursurile Creative Learning îți dezvoltă pasiunea pentru design și o duc la nivelul următor. Pe de altă parte, sunt primul pas care te pregătește pentru un job mai creativ sau pentru a vedea business-ul tău dintr-o perspectivă mai fresh. Sămânța creativității e (im)plantată, know how-ul dobândit, îți mai rămâne start-up-ul. În plus, dacă alegi să li te dedici, vei exeprimenta un altfel de weekend break – cu impact creativ asupra alegerilor tale.

Sesiunea de primăvară Creative Learning te așteptă, înscrierile au fost deschise, așa că grăbește-te să îți “rezervi” cât de curând weekend-urile creative. Iată ce vei învăța.
 

1. Ajuns deja la a opta ediție și absolvit de 200 de cursanți, cursul Design Interior by Creative Learning îți va da startul pentru o posibilă carieră în domeniu. Așa că dacă și tu ești pasionat de frumos, îmbinări cu gust și te gândești să faci primul pas într-o afacere care presupune amenajări interioare, aici trebuie să te înscrii. 

 

Cursul se întinde pe două luni, pe parcursul a zece întâlniri, și te învață metodele de lucru în domeniu și skill-urile potrivite în acțiunea cu clientul, dar și o abordare estetică a proiectelor de acest tip. Mai mult, vei lucra cu materiale, texturi și culori pe moodboard ca să exersezi practic tot ce vei învăța despre compoziția unui spațiu de locuit, conceptul din spatele unei amenajări, stil și surse de inspirație. Iar la final, vei face propriul tău proiect de amenajare pentru un client.

 

Cea care te va purta prin subiectul cursului cu grație și siguranță este designerul belgian Martine Claessens. Cu studii în țara natală și o experiență de fashion designer în Italia, Martine și-a definit un stil propriu care stă sub semnul devizei „flair for the beauty of living”. De opt ani în România, designerul belgian a adunat la noi în țară peste 30 de proiecte rezidențiale ce par coborâte din paginile revistelor internaționale dedicate amenajărilor interioare. Dacă vrei să îți faci o idee despre stilul său, aruncă un ochi aici: www.martineclaessens.com .
 

2. La cursul de Ceramică: design de obiect, înveți să realizezi un obiect ceramic, de la A la Z, din faza de schiță și matriță până la arderea finală. Spre deosebire de alte cursuri, unde iei contact doar cu una dintre etapele procesului – cel mai adesea cu pictura pe obiectele ceramice –, în cele trei workshop-uri de weekend afli foarte multe despre tehnicile, materialele și instrumentarul de care ai nevoie pentru a crea design de obiect ceramic. Îți definești un proiect de curs și, la final, pleci acasă cu o serie de obiecte create chiar de tine.
Grupa de curs are maximum 1o cursanți. Găsești aici toate informațiile despre programă, înscriere, costuri.
 

Cursul de Ceramică a ajuns deja la cea de-a 5-a ediție. Mulți dintre cursanții Creative Learning care l-au absolvit fie își doreau să pună bazele unui start-up în domeniu, fie pur și simplu să-și dezvolte pasiunea într-un job creativ. Sau activau deja în domeniului designului și urmau cursul pentru a explora și a învăța lucrul cu tehnici și materiale noi.

 

3. Cursul de Graphic Design  îl recomandăm graficienilor la început de drum, antreprenorilor și celor al căror job implică să dea feedback pe creații vizuale. Vei deprinde, în timpul celor patru workshop-uri intensive, de weekend, criteriile de evaluare – DOs & DON’Ts în Graphic Design, fără de care nu poți activa și evolua în acest domeniu:

“Consumăm zilnic enorm de mult design grafic, iar în România avem de-a face cu un bazar vizual plin de exemple negative. Criteriile de evaluare a graphic designului sunt utile oricui, fie că produce sau foloseşte designul. În final, eşti ceea ce alegi.”, spune designerul Alexe Popescu, trainerul cursului.

 

Cursul are deja peste 100 de absolvenți și mizează pe o abordare inedită, neconvențională: te învață să fii creativ și să creezi compoziții coerente, cu mesaj și impact, folosind minimum de mijloace: forme geometrice, o selecție limitată de fonturi, culori etc. Pe parcursul cursului este disponibilă și o minibibliotecă de Graphic Design, din care poți împrumuta titluri noi, pe care le returnezi la final. Este unul dintre cele mai interactive cursuri Creative Learning, care-i implică pe cursanți să participe cu feedback și sugestii în cadrul proiectelor colegilor lor de grupă.
Grupa are maximum 15 cursanți. Găsești toate informațiile despre programă, înscriere și costuri aici.

  

4. Cursul de Textil: design de obiect începe pe 6 mai și este structurat în 4 workshop-uri intensive, de weekend. Este susținut de Erika Popliceanu, creatoarea brandului textil cool wool studio.

Cursul te învață tehnici de tricotat, dar este și o metodă de relaxare, doar să croștezi e din nou cool! Asta dacă visezi la abajururi și pleduri decorative, a căror textură să încălzească suav decorul și să aibă o amprentă personală.Vei lucra cu benzi textile din bumbac, moi și plăcute la atingere, ideale pentru a crea accesorii home & deco. Cu siguranță multe dintre voi mai știu să croșeteze de pe la orele de lucru manual din școală. Dar cum transformi know how-ul (de multe ori aproape uitat) în design de obiect și accesorii cu twist contemporan, ce dau un refresh ușor nostalgic spațiului tău? Mergi la cursul Textil: Design de obiect. O grupă are maximum 15 cursanți. Găsești toate informațiile despre programă, înscriere și costuri aici.

 

Inspirație pentru înscrierea la cursul de design textil: abajururile croșetate de la Casamania.
 

Book your creative weekends! 

Am uitat să adăugăm ceva. Toate weekend-urile de curs vor însemna descoperirea unui spațiu designish din oraș, pe fundalul apetisant al bunătăților ce te vor delecta la cafea. Pentru că învățarea, pe lângă creativă și interactivă, trebuie să mai fie și o experiență care te inspiră prin toate detaliile ei.

Iar dacă te înscrii la oricare dintre cursurile Creative Learning cu un email la adresa contact@creativelearning.ro în care menționezi codul „Femeiînafaceri”, primești un discount de 10%.  Joy!

Pentru detalii, îi găsești pe cei de la Creative Learning la adresele următoare:

contact@creativelearning.ro
Tel.: 0721 98 44 67
www.creativelearning.ro
Facebook Creative Learning

Fotografii: Dedi Grigoroiu, Creative Learning, Casamania

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24