Articole
01-10-2014

Care este modalitatea cea mai potrivita de a asigura succesul afacerii tale: sa faci parte dintr-un grup sau sa lucrezi pe cont propriu? Pentru multi antreprenori, faptul ca au facut parte dintr-un grup mai mare i-a ajutat sa isi creasca afacerile mai rapid si mai usor. Un incubator de afaceri poate fi drumul de legatura ideal intre ideea ta si executia ei.

 

De ce?

 

1. Ai mai mult timp pentru dezvoltarea produsului tau

Incubatoarele de afaceri au inceput sa se dezvolte peste tot in lume pentru a oferi resurse si ajutor in dezvoltarea startup-urilor. In esenta, incubatoarele aduc la un loc investitori de tip business angel, dezvoltatori si alte persoane interesate si capabile sa devina mentori pentru antreprenorii la inceput de drum. Multi dintre acestia ofera si resurse tangibile, cum ar fi servicii de contabilitate, spatiu pentru birouri si indrumare din punct de vedere legal. Avand aceste elemente asigurate, este mult mai usor sa te concentrezi pe ce conteaza cel mai mult, dezvoltarea afacerii, si nu pe responsabilitati zilnice repretitive.

 

2. Ai acces la o retea importanta de parteneri de afaceri

Un beneficiu important al apartenentei la un incubator este reprezentat de accesul la o retea mult mai mare si mai puternica de parteneri de afaceri, care nu ar accepta in mod normal sa lucreze cu o afacere la inceput de drum, care se afla pe cont propriu, fie din cauza unor cerinte financiare ridicate, fie din cauza riscurilor pe care acestea le ridica.

 

Aceasta retea este foarte benefica si din perspectiva relatiilor publice. Poti face un numar limitat de lucruri cu un buget mic pentru marketing si PR, insa atunci cand faci parte dintr-un grup de companii este mult mai usor sa atragi atentia mass-media si sa descoperi oportunitati de promovare.

 

3. Exista beneficii de ambele parti

Intr-o afacere este foarte important sa inveti din feedback-ul primit de la clienti astfel incat sa iti imbunatatesti produsele si serviciile. Insa, multi antreprenori si-au invatat lectiile din greseli. Mai ales la inceput, a face greseli si a invata pe parcurs este ceva de la sine inteles pentru cei care pornesc un startup. Sistemul incubatoarelor de afaceri, insa, iti permite sa inveti din greselile altora astfel incat sa nu le faci si tu.

 

4. Ai sustinerea unor mentori cu experienta

Mentorii din incubatoarele de afaceri sunt antreprenori cu experienta, care au posibilitatea de a oferi informatii valoroase, pe care le-au invatat din experienta proprie si nu in scoala. Bineinteles ca tot vor exista momente in care va trebui sa faci propriile alegeri si sa-ti asumi greselile, chiar si in cadrul unui incubator. Insa lectiile invatate astfel vor fi de mare ajutor celorlati antreprenori, care vor invata de la tine.

 

Sursa articol: www.fastcompany.com

 

Articol tradus si interpretat de Adina David

PR Assistant Femei in Afaceri 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2020 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24