Articole
06-06-2016

DevTalks Bucuresti este un eveniment de referinta pentru piata IT din Romania. Proiectul este unul de dezvoltare personala si profesionala pentru cei care sunt interesati de evolutia tehnologica din domeniile Web, Mobile, IoT, Cloud Computing si Big Data.

 

In cadrul DevTalks vor fi abordate ultimele noutati, tendinte si provocari din domeniul tehnologiei. Editia DevTalks din acest an este construita in jurul a 5 zone de interes adresate participantilor si 4 scene dedicate sesiunilor de continut, sustinute de 40 de speakeri locali si internationali.  

 

Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 9 iunie la Romexpo, pavilionul C1 si C2.

 

Aflat la cea de-a treia editie in Bucuresti, evenimentul reprezinta un proiect de referinta reunind lideri ai comunitatii IT si 40 de speakeri din SUA, Germania, Olanda, Anglia si Romania.

 

Printre vorbitorii care pot fi intalniti la eveniment, amintim:

 • Terrence Ryan, Developer Advocate la Google;
 • Mike Elsmore, Developer Advocate la IBM;
 • Cristiano Betta, Founder & Director la Work Betta;  
 • Karina Popova, DevOps/System Engineer la Whatever Mobile;
 • Silviu-Tudor Serban Intel Software Innovator;
 • Badi Sudhakaran, Manager & Competence Leader la IQ Business;
 • Alina Son, Database Administrator la Vodafone;
 • Jessica Rose, Developer Relations la DreamFactory Software;
 • Radu Davidescu, R&D Manager la Ymens.

 

Speakerii internationali si-au manifestat entuziasmul de a participa la DevTalks Bucuresti, impartasind asteptarile lor cu privire la desfasurarea conferintei:

Apreciem modul in care au fost organizate celelalte editii DevTalks Romania. Interactiunea cu profesionisti IT din intreaga lume a reprezentat o experienta valoroasa si ne dorim ca si anul acesta sa discutam despre ultimele tendinte din domeniul IT si sa cunoastem parerea participantilor despre ideile pe care le vom prezenta la eveniment.”– Karina Popova, DevOps/System Engineer la Whatever Mobile;

„Observ un talent incredibil si multe proiecte interesante din partea Romaniei si sunt nerabdatoare sa aflu despre proiectele si interesele romanilor din acest domeniu. Imi doresc sa observ si alte perspective asupra tehnologiei deoarece, de multe ori, suntem atrasi atat de tare de noile instrumente cu care lucram incat uitam ca suntem oameni si ceea ce cream sunt pentru alte persoane ca noi.” – Jessica Rose, Developer Relations la DreamFactory Software;

 

„Sunt foarte incantat de scena vibranta din domeniul tech din Bucuresti. Sper sa creez cat mai multe legaturi cu developeri locali si sa invat si eu, la randul meu, cat mai multe.” – Terrence Ryan, Developer Advocate la Google.

 

Evenimentul DevTalks Bucuresti ofera o experienta completa, sesiunile conferintei fiind structurate in jurul a 4 scene: Mobile, Web, Infrastructure of Internet si Transition to 2020. Cateva dintre temele care vor fi abordate in cadrul editiei de anul acesta sunt:

 • „The future of continuous integration”  sustinuta de Patkos Csaba, Software Developer la Syneto. In cadrul acestei sesiuni, participantii vor afla ce inseamna continuous integration, cum se va dezvolta aceasta zona in urmatorii 5 ani si cum vor arata ultimele schimbari in automation, AI si DevOPS.
 • „Lessons learned from building a 5 star app” va fi sustinuta de Cristian Ghera, Mobile Development Team Leader la eMAG si va explica pasii necesari realizarii unui aplicatii 5-star,  precum si dificultatile cu care s-au confruntat in cadrul procesului.
 • „Mobile Wars: HTML5 vs Native” sustinuta de Paul Ardeleanu, Mobile Software Consultant la Lupo. In aceasta sesiune, participantilor li se va expune o noua perspectiva legata de alegerea dintre o platforma omniprezenta si aplicatiile native care pot oferi o performanta mult mai mare.
 • „Code optimization and effectiveness in Java” va fi tema abordata de Sergey Morenets, Java Evangelist la Provectus IT. Participantii vor afla detalii importante despre scrierea codurilor in mod eficient, pornind de la exemple si cazuri concrete.
 • „Live hacking demo. See how hackers think so you can defend effectively” va fi sesiunea in care Adrian Furtuna, Founder and Ethical Hacker la VirtualStorm Security, va provoca imaginatia participantilor care vor intelege cum website-urile sau aplicatiile sunt atacate de alte surse externe.
 • „Ground to cloud” va fi sustinuta de Ciprian Gabriel Dobre, Software Arhitect & DevOps Engineer la Axway. In aceasta sesiune, participantii vor afla raspunsul la intrebarile legate de viitoarele schimbari din aceasta zona si cum sa evite un eventual dezastru pentru companiile dezvoltatoare de software.

 

Alaturi de cele 4 scene dedicate sesiunilor de continut, experienta DevTalks Bucuresti va fi completata de zone special amenajate pentru valorificarea interactiunii dintre participanti, companiile partenere si speakeri. Zona expozitionala unde participantii pot interactiona cu reprezentantii companiilor partenere si pot afla mai multe detalii despre proiectele acestora. Zona de networking unde participantii pot interactiona cu alti profesionisti din domeniul IT, interactiune care va fi facilitata prin intermediul platformei MyCONNECTOR. O zona dedicata start-upurilor, care este ideala pentru facilitarea comunicarii dintre antreprenori si posibili investitori. Si nu in ultimul rand, amintim de o zona dedicata distractiei, unde pot fi testate gadgeturi si dispozitive smart de ultima ora. Fun Area, sponsorizata de eMAG este locul in care participantii sunt asteptati in numar cat mai mare pentru a se distra alaturi de prieteni. Acestia sunt invitati sa testeze simulatorul de zbor, care le va oferi o experienta inedita, sa incerce roboteii Sphero BB8 si sa desfasoare competitii cu masinutele Anki Overdrive. Participantii care doresc sa testeze ochelari VR, sa construiasca figurine cu 3D Doodlere sau sa se plimbe cu trotinete electrice sunt invitati sa viziteze standurile dedicate gadgeturilor smart. In plus, tot la capitolul gadgeturi, in cadrul evenimentului, Gnex, in parteneriat cu Ninebot, vor organiza un concurs, iar castigatorii vor primi un smartwatch si o drona.

 

Evenimentul DevTalks Bucuresti este realizat cu sprijinul partenerilor: IBM, ING Bank, eMAG, Vodafone Shared Services Romania, Ymens, DB Global Technology, Bol.com, Optaros, AdsWizz, Accenture, Ubisoft Romania, Axway, Stefanini Romania, IntraLinks, Orange, EveryMatrix, Endava, Anritsu, Luxoft Romania, DRÄXLMAIER Group, Asseco South Eastern Europe Romania si Brainspotting.

 

Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la sectiunea dedicata proiectului pe www.hipo.ro

 

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24