Articole
04-08-2015

OTP Consulting Romania, companie membra a OTP Group si Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti anunta rezultatele intermediare pentru primele sase luni de la lansarea proiectului multi-regional “Antreprenor - idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia”.

 

Proiectul OTP Antreprenor s-a dovedit a fi de real interes pentru tinerii antreprenori care doresc sa inceapa o afacere, atragand pana acum peste 10 000 de persoane interesate de beneficiile auto-angajarii si initiativei antreprenoriale.

 

Pe langa numarul considerabil de inscrieri in grupul tinta, aproximativ 600 de solicitari, dintre care 400 de cereri de inscriere completate pana in prezent, caravana de promovare a atras in drumul ei prin Oltenia (Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Craiova, Slatina, Ramnicu Valcea) si Bucuresti, nu mai putin de 2 500 de persoane interesate de antreprenoriat.

 

“OTP Antreprenor este unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de OTP Consulting in ultimii ani, care a generat si avem incredere ca va continua sa genereze efecte pozitive pe termen lung, atat la nivelul grupului tinta, cat si al comunitatilor economice din cele doua regiuni de dezvoltare, Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia. Serviciile integrate de consultanta pe care le oferim sustin dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor necesare formarii antreprenorilor de succes, un vector important de crestere economica”, a declarat Agoston Olti, CEO OTP Consulting Romania.

 

In urma concursului de idei de afaceri, lansat in cadrul proiectului OTP Antreprenor, au fost desemnate castigatoare 40 de idei de afaceri din domenii precum IT, media si publicitate, design si arhitectura, comert, turism, industrii creative sau alte activitati recreative si distractive.

 

Cei 40 de antreprenori castigatori ai concursului provin din judetele Gorj (2), Mehedinti (2), Valcea (2), Olt (4), Dolj (6), Ilfov (3) si Bucuresti (21). Acestia sunt in proportie de 50% studenti, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani. De asemenea, 18 din cele 40 de proiecte apartin segmentului de antreprenoriat feminin.

 

Toti castigatorii vor avea la dispozitie cate 10.000 de euro, fonduri nerambursabile, cu care in perioada urmatoare isi vor infiinta si operationaliza noile firme (start-up-uri).

In acest sens, in perioada 30 iunie – 10 iulie antreprenorii au putut beneficia de consultanta gratuita din partea expertilor de schema start-up. O parte dintre acestia au participat deja la doua seri start-up sustinute de specialistii proiectului. Prima intalnire a avut loc in Craiova, pe data de 3 iulie, la Centrul de sprijin al afacerilor, iar cea de-a doua, pe  8 iulie, la centrul din Bucuresti. Discutiile s-au axat atat pe calendarul de implementare a planurilor de afaceri (contractare, plati, operationalizare firma, monitorizare) cat si pe problemele intampinate la infiintarea firmelor.

Serile de start-up vor continua si in perioada urmatoare, cu o noua tematica dedicata branding-ului si promovarii online a ideilor de antreprenoriat.

 

Proiectul multi-regional “Antreprenor - idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia” va fi finalizat in luna noiembrie cu o conferinta de inchidere, in care vor fi prezentate rezultatele finale si ideile de sustenabilitate.

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2021 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24