Articole
24-02-2014

Editorii de carte de la Amazon au alcatuit o lista cu cele mai bune carti pe care oricine ar trebui sa le citeasca. Multe dintre aceste carti sunt clasice, aparute in secolul XX sau bestsellere recente, acoperind mai multe genuri literare: fictiune, stiinta, science fiction sau istorie.

1. „1984”, scris de George Orwell, a devenit unul dintre cele mai faimoase romane prin viziunea obsedanta si uimitoare  pe care o ofera lumii, atat de puternic, incat este convingator de la inceput si pana la sfarsit.

2. „A brief history of time”, de Stephen Hawking, reprezinta un punct de referinta in lumea stiintei, incercand sa dea raspunsuri la intrebari precum: „Cum a luat nastere Universul si ce a dus la formarea lui?”, „Exista si alte dimensiuni in spatiu?” sau „Ce se va intampla cand totul se va sfarsi?”

3. „A Heartbreaking Work of Staggering Genius”, de Dave Eggers, este o carte care redefineste stilul narativ si ideile despre familie ale secolului XXI.

4. „A Long Way Gone”, de Ishmael Beah, ofera o noua perspectiva ingrijoratoare asupra razboaielor lumii moderne, in care copiii sunt folositi ca adevarati soldati, inarmati si luptand cu arme AK-47. Romanul spune povestea unui copil-soldat.

5. „A Wrinkle in Time”, de Madeleine L'Engle, este povestea aventurilor in timp si spatiu a trei personaje aflate in cautarea unui om de stiinta care a disparut in timp ce lucra la un proiect secret pentru Guvern.

6. „Selected Stories”, de Alice Munro, se intinde pe o perioada de 30 de ani, alternand orasele mari cu cele mici, intr-o serie de 28 de povestiri, care surprind prin puterea lor emotionala. Alice Munro a castigat Premiul Nobel pentru literatura in 2013.

7. „Alice in Wonderland”, de Lewis Caroll, mai mult decat o carte pentru copii, este o alegorie politica, o satira a societatii, chiar o reflectare a istoriei ecleziastice contemporane, toate vazute prin ochi de copil.

8. „All the President's Men”, scrisa de Bob Woodward si Carl Bernstein, este o poveste captivanta despre jurnalisti, in timpul celui mai mare scandal prezidential din Statele Unite.

9. „Bel-Canto”, de Ann Pratchett, este un roman interesant prin echilibrul intre forta si fragilitatea oamenilor, care invata ca muzica poate fi singurul limbaj comun, in situatii disperate.

10. „Catch-22”, de Joseph Heller, ramane si la aproape 50 de ani de la prima sa editie una dintre cele mai amuzante si mai apreciate carti din toate timpurile.

11. „Dune”, de Frank Herbert, este un roman care va fi considerat pentru totdeauna un triumf al imaginatiei, un amestec uimitor de aventura, misticism si politica, transformat intr-o grandioasa epopee a stilului science fiction.

12. „Fahrenheit 451”, de Ray Bradbury, este un roman apreciat la nivel international, o capodopera a literaturii secolului XX, situata intr-un viitor sumbru.

13. „Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies”, de Jared M. Diamond, castigatoare a unui premiu Pulitzer, incearca sa raspunda la intrebarea de ce oamenii din anumite continente au  invadat si cucerit alte popoare, totul printr-o incursiune in istoria lumii.

14. „Great Expectations”, de Charles Dickens, este considerat cel mai bun roman al scriitorului, un roman clasic despre dorinta unui orfan de a urca pe scara sociala.

15. „In Cold Blood”, de Truman Capote, este reconstituirea unei crime, a anchetei si procesului care a dus la condamnarea criminalilor, dar care genereaza atat un suspans fascinant, cat si o empatie uimitoare.

16. „Life After Life” este considerat unul dintre cele mai bune romane si esenta stilului literar al lui Kate Atkinson, un amestec de inventivitate, comedie neagra si emotivitate.

17. „Lolita”, de Vladimir Nabokov, a devenit celebru imediat dupa lansare, datorita libertatii si stilului sofisticat in care erau prezentate inclinatiile erotice neobisnuite ale protagonistului. Astazi, el a devenit un roman de referinta pentru secolul XX.

18. „Love in the Time of Cholera”, de Gabriel Garcia Marquez, s-a impus in literatura mondiala prin stiulul sau unic, dar si prin romantismul care transcede o societate aflata intr-un moment crucial.

19. „Middlesex”, de Jeffrey Eugenides, este un roman liric si palpitant o reinventarea antrenanta a naratiunii.

20. „Midnight's Children”, de Salman Rushdie, este atat o saga de familie fascinanta, o evocare uimitoare a unui tinut vast, dar si o incarnare geniala a comediei umane universale, transpusa intr-o lucrare de fictiune de una dintre cele mai mari voci literare ale timpului nostru.

21. „Pride and Prejudice”, de Jane Austen, a incantat generatii de cititori cu personaje de neuitat, o intriga atent aleasa si mai ales cu perspectiva antrenanta despre lume si absurditatile ei.

22. „The Age of Innocence”, de Edith Wharton, este considerata cea mai buna panorama pe care a oferit-o un roman asupra vietii new-york-ezilor din clasa sociala de sus.

23. „The Diary of Anne Frank”, de Anne Frank, rememoreaza ultimii doi ani din viata unei adolescente evreice in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, oferind totodata una dintre cele mai durabile marturii ale timpului.

24. „The Great Gatsby”, de Scott Fitzgerald, este un roman exemplar din Epoca Jazz-ului, apreciat de generatii intregi.

25. „The Stranger”, de Albert Camus, face parte din trilogia „ciclul absurdului”, ce constituie fundamentul filosofiei camusiene.

Foto: goodreads.com

Autoare: Denisa Cristache
Redactor Femei in Afaceri

Articole din aceasi categorie

Copyright: Femei in Afaceri 2019 | Termeni si conditii | Realizat de Concept24