Simona Dinu - consultanta IT&C si dezvoltare aplicatii digitale
Dinu Simona
Compania: Vauban Romania
Domeniu activitate: IT Software
Email:
DESCRIERE


Simona este Business Unit Manager in cadrul Vauban o companie locala IT&C, specializata in dezvoltarea de aplicatii software si furnizarea de servicii tehnologice, cu o cifra de afaceri estimata la 40 de milioane de lei anul acesta.

Dupa aproape 5 ani petrecuti in domeniul bancar in activitati de marketing si comunicare, Simona s-a alaturat Vauban in ianuarie 2013. Simona este implicata activ in dezvoltarea Vauban atat pe piata locala cat si pe piata internationala prin coordonarea operatiunilor de HR si coordonarea activitatilor de consultanta in conturi mari din industria financial services.

 

INTERVIUFemei in Afaceri: Care este povestea afacerii Vauban si cum a inceput totul?

Simona Dinu: Sunt Business Unit Manager la Vauban, o companie antreprenoriala cu care am o relatie de incredere inca din 2013! Dupa o experienta de 4 ani in domeniul bancar, pe pozitii de Marketing si Comunicare, m-am orientat catre un nou domeniu in continua crestere in Romania: piata de consultanta IT&C si dezvoltare aplicatii digitale.

In momentul in care m-am alaturat Vauban, compania avea 60 de angajati, fiind intr-o crestere rapida. Nu am stat mult pe ganduri si m-am integrat rapid in companie pe  pozitie de Marketing Coordinator. Activitatea a fost foarte intensa si noua pentru mine, si uitandu-ma in spate sunt mandra ca mi-am adus aportul si astazi fac parte dintr-o echipa de 350 de angajati cu 3 birouri in Bucuresti, Pitesti si Paris si pe cale de a deschide un nou birou in Romania. Vauban a castigat in aceasta increderea Clientilor prin profesionalism, dinamism precum si un nivel inalt de calitate al serviciilor.

Compania livreaza servicii informatice prin cele 4 linii de business: divizia de asisitenta tehnica IT&C, Vauban Service Delivery Center care ofera solutii se infrastructura, divizia de dezvoltare si vanzare aplicatii digitale si Academia Vauban un program de reconversie profesionala, inceput inca din 2013.

Rolul meu este de a coordona operatiunile de consultanta IT&C in cadrul unor conturi mari din industrii precum financial services, telecom si sunt responsabila de operatiunile HR ale companiei. Activitatea pe care o desfasuram zilnic atat eu cat si colegii mei din zona de Sales este una foarte dinamica si complexa. Pe langa activitatea de account management avem rolul de consultanti in cariere si una din misiunile dificile dar extrem de placute este de a face cel mai bun matching intre candidati organizatia ideala pentru ei.

Evident urmeaza livrarea unui serviciu impecabil.

  

Femei in Afaceri: Daca nu ai banii necesari, dar ai ideea, de unde incepi?

Simona Dinu: Nu sunt antreprenor prin natura jobului, insa avand in vedere latura antreprenoriala a companiei pot sa spun ca aportul meu este unul semnificativ. Vauban este o companie care a inceput de la 0 pornind de la ideile si motivatia unui om care a cladit astazi o companie in crestere cu 3 sedii, dintre care unul International si 350 de angajati la nivel national. Raportat la cifra de afaceri pe 2016, Vauban se afla in top 50 cele mai importante companii de IT&C din Romania (o crestere de peste 58% fata de cifra de afaceri inregistrata in 2015. Luand ca model succesul  companiei pot sa spun ca daca ai ideea si determinarea si muncesti zi de zi cu entuziasm si crezi in ideea ta, reusesti. 
Este imposibil sa nu reusesti! Vauban a inceput de la o idee si prin munca si o energie desavarsita a crescut si reprezinta unul din numele importante din industria IT&C din Romania. Cred ca pasiunea si increderea in ideile si atuurile tale precum si munca disciplinata si continua sunt cele mai importante. Cred ca marile povesti de succes au aceleasi premise ale reusitei. Si urmarind biografiile unor oameni de succes observi ca multi au pornit in aceasta aventura a antreprenoriatului cu o idee, multa ambitie si determinare si putini bani.


Femei in Afaceri: Ati avut un mentor sau un model pe care l-ati urmat? Ce va inspira in viata profesionala?

Simona Dinu: Mentorul meu principal a fost si este partenerul meu de viata, o fire extrem de energica si motivanta, care a reusit foarte multe pornind de la 0. Are o forta si o energie incredibila si este un factor motivant pentru multe persoane din compania pe care o coordoneaza si din anturajul lui.

Factori inspirationali sunt si povestile de succes ale unor femei care au reusit prin munca si determinare. Citesc cu placere biografii ale unor persoane care au reusit in multe domenii de activitate si acest lucru reprezinta pentru mine un factor inspirational.

In viata profesionala si personala am obiective pe care le urmaresc indeaproape, zilnic.

Ma inspira dorinta de a avansa si de a face din compania in care sunt un top in industria IT&C. Ma motiveaza de asemenea clientii mei, oameni deosebiti, cu care este o placere sa impartasesc experiente. Bineinteles, ma motiveaza pasiunea pentru ceea ce fac!

Sunt o fire foarte ambitioasa si flexibila. Si nu in ultimul rand ma motiveaza fiul meu de 1 an caruia vreau sa ii insuflu pasiunea si dorinta de a evolua si de a reusi in viata.Femei in Afaceri: Daca v-ati afla din nou la inceput de drum, ce ati face diferit?

Simona Dinu: Daca ar fi sa o iau de la inceput si as avea maturitatea de acum, probabil ca m-as concentra mai rapid pe a lua cele mai bune decizii, atat la nivel personal cat si profesional. La 20 de ani nu ai aceeasi maturitate ca la 30 si vezi viata cu alti ochi. Unul din lucrurile pe care cu siguranta l-as face este sa imi aleg studiile intr-o maniera diferite, cu o mai mare aplicabilitate in domenii de viitor precum informatica, domeniul serviciilor, noile tehnologii.  Lucrez intr-un domeniu privilegiat, prin care am viziune la noile meserii care vor aparea prin prisma digitalizarii si automatizarii proceselor in majoritatea business-urilor la nivel global. Acesta este viitorul si cred ca societatea si scoala romaneasca trebuie sa se adapteze rapid, pentru a nu furniza pe termen lung someri. Unul din rolurile academiei Vauban, in care Vauban crede si investeste este de a reprofesionalzia si a forma zilnic persoane care vin din domenii diferite de IT si de a-i lansa in noile meserii legate de IT: analist, project manager, suport aplicatii informatice, programatori.

De asemenea, prin prima maturitatii de acum probabil ca as avea un ritm de evolutie mai avansat intrucat m-am antrenat de-a lungul timpului sa aplic principii de dezvoltare si de viata organizate si active.

Femei in Afaceri: Sunteti membra Femei in Afaceri, cum v-a ajutat organizatia si de ce este important sa faceti parte din aceasta comunitate?

 

Simona Dinu: Urmaresc comunitatea de ceva timp intrucat sunt o feminista si un sustinator al reusitei feminine in toate domeniile! Unul din elementele succesului este sa te inconjuri de oameni care au reusit. Povestea fiecarei membre este un factor inspirational pentru mine si o ocazie foarte buna de a impartasi povesti de reusita ale unor femei active interesate sa se dezvolte atat profesional si personal. Este unul din site-urile mele preferate ca si lectura motivationala.