From Classic to Jazz by Emil Bizga
Data: 04-11-2012

Pe 27 noiembrie 2012 va invitam la Ateneul Roman, ora 20:00, la concertul From Classic to Jazz – intr-o incursiune in lumea muzicii care ne rasfata simturile si ne face sa vibram in fata frumosului.

 

Cel mai bun trompetist roman, Emil Bizga, care locuieste in New York, se reintoarce in tara natala pentru a ne oferi 80 de minunte de relaxare si muzica de calitate.

 

Pe scena Ateneului vor rasuna, pentru prima data, acordurile muzicii jazz si clasice pe unduirile  trompetei lui Emil Bizga care va încanta publicul cu muzica sa, ornamentata pe parcursul anilor de colaborarile cu Ray Charles, Vladimir Cozma, Tony Bennett si multi altii.

 

Printre invitatii lui Emil Bizga, amintim personalitati artistice de renume international: Adrian Petrescu – dirijor, Diana Bucur si Jazz Quartet din New York (Xavier Davis – pian, David Baron – bass si Mark Whitfield Jr. – tobe).

 

Program:

 

Prima parte- Muzica clasica

Concert pentru trompeta in D major by G.Torelli

Cantata nr 51 pentru trompeta si soprana (Diana Bucur) de J.S. Bach

Concert pentru oboi by A. Marcello

 

Partea a doua- Jazz- Accacia Flower Album by Emil Bizga

G. Gershwin

C. Porumbescu

N. Rota

A. C. Jobim

 

80 de minute pentru sufletul tau, o sansa pentru tinerii din centrele de plasament

 

Concertul sustine cauza a 60 de tineri cu varste intre 16-18 ani din centrele de plasament din Bucuresti si Sinaia care daca nu-si continua studiile in cadrul unei facultati, la18 ani sunt alungati in strada, fara niciun ajutor. Din aceasta motiv pentru o perioada de 6 luni acestia vor beneficia saptamanal de cursuri specializate care ii vor ajuta sa isi descopere si dezvolte abilitatile pentru a le facilita accesul pe piata muncii. Este solutia pe care a gasit-o Asociatia Manieres pentru a-i ajuta pe tinerii care se confrunta cu un dublu abandon, o data cel al familiei si a doua oara din partea unei societati care este prea putin pregatita pentru a-i sprijini cand ajung la varsta majoratului.

 

Voucherele care permit accesul la concert si sustinerea cauzei pot fi achizitionate online de pe www.fromclassictojazz.ro sau stefana@fromclassictojazz.ro, 0724 095 452.

 

 Eveniment recomandat de Femei in Afaceri.