Un business realizat de femei pentru femei si fetite

Un business realizat de femei pentru femei si fetite

A fost odată ca niciodată, că dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit…
Dar…
Dacă nu s-ar mai povesti vreodată?

În ultimii ani, interesul pentru lectură a fost înlocuit de tehnologie și un procent semnificativ din copii își petrec orele libere în fața ecranelor, un stil de viață care a crescut ca popularitate în special în ultimii ani.

„Andrea, de 12 ani, își aruncă ghiozdanul în colțul patului. Lumina de la balcon anunță o zi plăcută, caldă. O pasăre ateriză pe creanga din fața geamului său și pentru o clipă, Andrea o privi cu interes. Însă atenția i-a fost întreruptă de copiii vecinilor care alergau pe lângă bloc și râdeau în hohote. Andrea oftă cu nemulțumire. Creștea în ea un sentiment de plictiseală.
Se aruncă în pat și din două mișcări deblocă telefonul pentru a vedea ce video a ratat cât timp a fost la școală. Ținea minte că azi ar fi trebuit să posteze influencer-ul ei preferat. Uite-o! A postat de 2 ore deja! Oare de ce nu o lasă și pe ea mama să își decoloreze părul așa ? Viața nu era corectă.”

Andrea este doar un exemplu, însă mii de fete de vârsta ei sunt zilnic influențate de social media, și cele mai multe dintre ele se identifică cu influencers, și sunt nemulțumite dacă nu arată ca eroinele lor. Poate vă întrebați care este problema?
Studiile ne arată faptul că fetele care petrec în medie cinci sau mai multe ore pe social media sunt la un risc crescut de 50% să dezvolte simptome depresive sau stări de anxietate. De asemenea, adolescentele care petrec mai mult timp pe social media au un risc crescut pentru gânduri de suicid, față de fetele a căror timp este limitat pe rețelele de socializare.
În acest sens „Păpuși și povești românești” este un proiect educațional adresat copiilor români, în special fetelor, un business realizat de femei pentru femei și fetițe. Într-o eră în care copiii sunt tot mai atrași de tehnologie, dorim să oferim o alternativă care să încurajeze copiii să se dezvolte prin joacă și lectură. În acest sens, prima noastră eroină este Aelia, fetița dacă. Ea va purta copiii într-o călătorie istorică plină de aventură și farmec. Aelia trăiește în vremea regelui Decebal, timp în care au avut loc războaiele daco-romane.

Pentru a atrage și încuraja fetițele spre lectură, cartea Aelia este însoțită și de o păpușă care reprezintă eroina poveștii. Pe această notă, am decis să ne implicăm și social. Astfel, hainele și accesoriile păpușii sunt realizate de femeile care lucrează la Asociația ASA, un ONG care se ocupă cu reabilitarea femeilor prin diferite activități de auto-dezvoltare, inclusiv design vestimentar.

Scopul nostru este să le oferim copiilor posibilitatea de a se identifica cu personaje pozitive și morale în timp ce învață despre trecutul României. De asemenea, dorim ca fetițele din România să înțeleagă faptul că este mai important caracterul și valorile decât aparențele. Dorim să încurajăm interesul copiilor pentru integritate, bunătate, curaj, dar și să le oferim un sprijin emoțional celor care trec prin diverse provocări. Așa cum spunea Winston Churchill: „Cu cât poți privi mai în spate, cu atât vei vedea mai departe înainte”.
 







 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!