Trei pași pentru a mânca sănătos la birou

Trei pași pentru a mânca sănătos la birou
Sunt zile in care nu-ti vezi capul de treaba si nu apuci sa mananci nimic toata ziua? Sau ti se face foame atat de tare si nu stii ce sa comanzi de mancare mai repede?
Ca lucrurile sa fie mai usoare in viata ta si sa ai un stil de viata sanatos, iti recomand sa-ti faci un plan pentru toata saptamana sau macar pentru ziua urmatoare.

O zi de alimentație hrănitoare poate începe înainte de a ajunge la birou. A mânca micul dejun într-o oră sau două de la trezire te poate ajuta să iti stimulezi metabolismul și să iti controlezi foamea mai târziu în cursul zilei. Pentru a face alegeri alimentare sănătoase, este o idee bună să construiesti un plan de masă și sa-ti pregatesti gustările pentru urmatoarea zi.
Iti recomand trei pași pentru a mânca sănătos la locul de muncă.

1. Pauzele sănătoase
Atunci când este timpul pentru o pauză de cafea, incearca sa o bei cat mai simpla, fără a adăuga prea multe ingrediente suplimentare și calorii goale in ceașca ta. Încearca sa pui cat mai putin zahar sau chiar deloc.
Zaharurile adăugate au ca rezultat calorii suplimentare care pot duce la kilogramele în plus și, eventual, la obezitate.

2. Prânzul la pachet
Adu-ți propriul prânz la birou si elimină stresul de a încerca să faci alegeri nesănătoase atunci când mănânci în oraș.
Ia în considerare o pauză de cel puțin 15 până la 20 de minute de la birou pentru a mânca prânzul, astfel încât să nu cazi în obiceiul de a „mânca fără minte” în timp ce lucrezi, ceea ce poate duce la supraalimentare.
Pentru un prânz echilibrat, include o proteină slabă, un fruct sau o legume și un produs din cereale integrale. Te poate ajuta să iti atingi obiectivele zilnice de nutriție și să te menții fara sa te simti plina. Dacă o salată este mâncarea de prânz preferată, atunci optează pentru o bază cu frunze de culoare verde închis și completeaz-o cu alte legume și o proteină slabă precum puiul sau peștele.

3. Gustarile la birou
Pentru a evita toate zahărurile, grăsimile și caloriile din comert, pregateste-ti gustările de acasă care conțin fibre și proteine ​​pentru a te ajuta să te simți sătula mai mult timp.
Ia în considerare să iti iei la birou nuci nesărate, iaurt grecesc, brânză cu conținut scăzut de grăsimi, biscuiți din cereale integrale, floricele de porumb fără unt, fructe sau legume crude.

Autor: Marusia Botnarenco



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!