SeedBlink, autorizat de ASF ca furnizor de servicii de finanțare participativă

SeedBlink, autorizat de ASF ca furnizor de servicii de finanțare participativă
· Prima platformă de investiţii alternative prin servicii de finanțare participativă, autorizată de ASF în România
· Noua reglementare protejează investitorii prin auditare externă, cu verificarea informațiilor primite de către acestea, permițând platformelor să dezvolte piețe secundare
· SeedBlink începe demersurile pentru pașaportarea autorizației în statele membre UE

 SeedBlink, platformă de investiții pentru start-upuri tech europene, a obținut din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din România autorizarea în calitate de furnizor de servicii de finanțare participativă.
 
Astfel, SeedBlink este prima platformă de co-investiţii alternative cu capital de risc, care investeşte în companii de tehnologie, înregistrata de ASF în România, în baza legislaţiei nou aprobate. La nivel european, doar alte patru platforme au primit această autorizație de la jurisdicțiile locale (din care doar două cu suport pentru equity), active cu precădere în partea vestică a Europei: Spania, Letonia, Olanda și Franța.   

“O nouă etapă, mai sigură pentru investițiile pan-europeene, a început. Autorizația primită din partea ASF reprezintă un pas înainte pentru compania noastră şi o dovadă în plus că dorim să contribuim la dezvoltarea mediului antreprenorial și la protecția investitorilor într-un mod cât mai riguros. Ne-am ambiționat să continuăm susținerea start-upurilor și scale-upurilor de tehnologie şi să contribuim la dezvoltarea, mai întâi a ecosistemului românesc, și acum și a celui european, ca un hub de inovație. Mulțumim ASF pentru profesionalismul pe care l-am simțit în acest proces de autorizare!, afirmă Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.  

În conformitate cu ECSPR (European Crowdfunding Services Providers Regulation), o platformă autorizată respectă o serie de măsuri de protecție a investitorilor. Una dintre acestea este Fișa de informații esentiale privind investiția (KIIS) pe care fiecare start-up trebuie să o pregătească pentru a demara o rundă de crowdfunding. Aceasta trebuie să includă riscurile unei investiții și se concentrează pe informații importante despre dezvoltatorii de proiect, drepturile și comisioanele investitorilor și tipurile de instrumente oferite. În conformitate cu ECSPR, furnizorii de servicii de crowdfunding au dreptul de a dezvolta o piață secundară unde investitorii își pot revinde investițiile finanțate prin crowdfunding. 
 
“Am început demersurile pentru pașaportarea autorizației în statele membre UE. SeedBlink oferă investitorilor oportunitatea de a investi dincolo de granițele țării, în siguranță, în start-upuri cu ADN european, alături de cea mai puternică rețea de business angels și fonduri de Venture Capital. Autorizația mărește capacitatea noastră de co-investiție cu o participare situată între 100.000 și 5 milioane de euro per rundă”, a declarat Carmen Sebe, CEO SeedBlink
 
SeedBlink este o platformă lansată în 2020 pentru investiții de tip equity în domeniul tehnologic, care permite investitorilor individuali să finanțeze start-upuri și scale-upuri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Printre start-upurile locale finanțate prin intermediul SeedBlink se numără Druid AI, KFactory, Code of Talent, Kinderpedia, SanoPass, Brio, The Outfit, easySales, Arcanna AI sau Yarooms. 
 
În 2022, SeedBlink și-a consolidat constant infrastructura dincolo de granițele României, prin extinderea prezenței în Europa Centrală și de Est și țările Benelux, pentru a inova la nivel european. Platforma a contribuit cu investiții de peste 145 milioane de euro în 255 de start-upuri europene și a atras mai mult de 63.000 de investitori individuali din 73 de țări. 
 
Rundele prin SeedBlink au peste 200 de parteneri cheie de investiție, investitori instituționali, precum VC-uri și Family Offices, dar și grupuri de business angels atât locale cât și internaționale. 
 
*** 
 
Despre SeedBlink 
  
SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite investitorilor individuali să finanțeze start-upuri și scale-upuri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructură de investiții eficientă in care jucatori diferiti sa colaboreze pentru a finanța companii tehnologice europene inovatoare. 
  
Platforma a contribuit cu investiții de peste 145 milioane de euro în 255 de start-upuri europene și a atras mai mult de 63.000 de investitori individuali din 73 de țări. Printre rundele de finanțare la care utilizatorii platformei au participat în calitate de co-investitori se numără FlowX, Dronamics, Hunch si Druid AI. În mai puțin de trei ani, o parte dintre investitori au înregistrat deja evenimente de lichiditate cu randamente cuprinse între 2,5 și 4,75 ori pentru investițiile lor prin pilotul de piață secundară. 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!