Românii stabiliți în Danemarca și Germania au făcut cu 34% mai multe transferuri de bani în 2022

Românii stabiliți în Danemarca și Germania au făcut cu 34% mai multe transferuri de bani în 2022
Românii stabiliți în Danemarca și Germania au făcut cu 34% mai multe transferuri de bani în 2022, în comparație cu 2021, potrivit datelor companiei TransferGo România care a luat în considerare transferurile efectuate prin intermediul www.transfergo.ro și a aplicației de mobile cu același nume.

Creșterea este una accelerată, având în vedere că și în anul precedent, 2021, raportat la 2020, TransferGo a înregistrat o creștere cu 30% a transferurilor efectuate către România din țările nordice și Germania. Din punctul de vedere al companiei, avântul luat de aceste țări a fost influențat major de plecarea românilor din țări cu o situație politică și economică mai neclară precum Marea Britanie, în țări percepute ca fiind mai sigure și prospere.
Conform datelor interne ale companiei, ca urmare a unor evenimente internaționale precum Brexit sau pandemia, în perioada 2020-2022, 15% din clienții platformei și-au schimbat deja adresa de reședință din Regatul Unit cu una din țările nordice sau Germania, în timp ce un număr considerabil de români s-au întors în aceeași perioadă din UK, cu intenția de a se reloca ulterior într-o țară cu o situație mai stabilă, unde pot câștiga venituri mai mari.

“Diaspora numără din ce în ce mai mulți utilizatori TransferGo iar asta nu poate decât să ne bucure fiindcă arată că românii stabiliți în afara țării apreciază eforturile pe care le depunem pentru a le oferi transferuri de bani simple, sigure și rapide. În plus, ceea ce ne face și mai mândri este rata de retenție: românii sunt cei mai fideli utilizatori TransferGo din întreaga lume!”, a declarat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo.

Ponderea tranzacțiilor efectuate de români, din totalul tranzacțiilor clienților din toată lumea, se menține de asemenea constantă, în jurul valorii de 20%. Majoritatea acestor tranzacții au fost efectuate prin aplicația mobilă, România fiind de altfel țara cu cea mai mare rată de utilizare a aplicației, de peste 90%. De asemenea, pe parcursul anului 2022, 70% dintre utilizatorii cu cont activ în aplicația mobilă au efectuat multiple transferuri ceea ce indică fidelitatea celor care au testat serviciile oferite.

Comunitatea românilor din diaspora numără peste 6 milioane de persoane și tot atâtea povești de viață, iar TransferGo este soluția cea mai la îndemână pentru imigranții români care lucrează în străinătate și trimit bani acasă, fiind ieftină – datorită taxelor mai mici față de metodele de transfer tradiționale, simplă – prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar și rapidă – prin posibilitatea de transfer instant.

Pe plan local TransferGo este prezent din 2015, iar pe parcursul acestor ani serviciul a fost utilizat de milioane de români care și-au susținut astfel familiile de la distanță.

Despre TransferGo
TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia.
TransferGo numără peste 4 milioane de clienți din întreaga lume și facilitează transferurile de bani online, rapid și în condiții de siguranță, în 40 de monede diferite și are acoperire în 161 de țări, primind scorul de 4,9 din 5 stele din partea Trustpilot.
Folosind sistemul inovator TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out.
Pentru mai multe detalii, puteti accesa: www.transfergo.ro.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!