Punte între Trecut și Prezent: 15 ani de experiență puși în slujba proiectului ClassicUP by CultArt

Punte între Trecut și Prezent: 15 ani de experiență puși în slujba proiectului ClassicUP by CultArt
Asociația CultArt are plăcerea de a anunța lansarea unui proiect inovator și fascinant numit ClassicUP. Acesta este conceput pentru a oferi experiențe muzicale excepționale și exclusive prin organizarea de mini-concerte de nișă, elegante, de muzică clasică. ClassicUP își asumă responsabilitatea de a promova artiști talentați și de a cultiva o comunitate de iubitori de muzică clasică, oferind oportunități unice de a se bucura de momente memorabile și de a se conecta într-un mediu rafinat.
“Am ales muzica clasică pentru a ajuta o mai buna conexiune între ceea ce poate părea elitist și publicul larg. Aducem un ritm muzical profund și sofisticat, care a evoluat și s-a perfecționat de-a lungul a sute de ani în fața prezentului. Ne dorim să arătăm că ceea ce sună clasic, este, de fapt, agil și în continua dezvoltare. Indiferent de vremuri – acum sau în trecut – susținerea copiilor, a celor talentați, să își găsească vocea interioară care le va sculpta personalitate, caracterul și, prin extensie, creațiile, este esențială.

De asemenea, experiența vastă, acumulată în peste 15 ani de organizare a festivalului de muzică clasică și a proiectelor adiacente, precum festivalul Sonoro, va susține dezvoltarea proiectului ClassicUP. Si cu siguranță noua provocare se va bucura de același succces imens pe care îl cunoaște proiectul JazzUp, fondat în 2018, consolidându-ne reputația în domeniu și reafirmându-ne dedicarea pentru promovarea culturii muzicale.” Valentin Ștefan Ștefăniță, fondator și președinte Asociația CultArt

“Spațiul ClassicUP ne dorim să se transforme într-un manifesto, o platfoma prin care muzicienii să aducă efervescența creativității muzicii clasice în prim plan. Vom grăi prin note muzicale emoții și teme, de la bucuria și extazul exprimate de compozițiile lui Mozart, la tristețea și melancolia celor de Beethoven sau Tchaikovsky. Compozițiile clasice sunt caracterizate de structuri complexe, armonii intricate și o tehnică instrumentală rafinată.” Sabin Penea, director artistic ClassicUP & JazzUP
Evenimentul de lansare a proiectului ClassicUP va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, la Rezidența 9, și va fi compus dintr-un program educativ cultural de excepție. Intrarea este liberă și doritorii de o doză de cultură, sunt așteptați cu drag.

Agenda evenimentului:
18.00 - JazzUp Young: un program special pentru copii, compus din ateliere de educație muzicală, unde cei mici se pot bucura de introducerea în lumea muzicii jazz.
19.30 - Proiecția documentarului „Muzica rănilor de război”: Interpretat de Marius Manole și Sabin Penea, documentarul, cu o durată de 50 de minute, evocă perioada 1912-1918, pre și în timpul Primului Război Mondial, în care George Enescu s-a implicat activ în sprijinirea oamenilor afectați de prima conflagrație mondială.
20.30 - Recital live cu Sabin Penea: Un recital extraordinar cu Sabin Penea la vioara creată de Nicolò Galiano acum peste 250 de ani și Alexandra Amariei, la pian.
Mulțumim partenerilor care au fost de acord să ni se alăture în acest demers – BRD Group Societe Generale, Cardanti, G4MEDIA, Radio Guerrilla, Femei în Afaceri, Club Antreprenor, Brands Mentors.

Vă așteptăm cu drag să vă alăturați nouă și să fiți parte a acestei inițiative minunate. Detalii despre proiectele noastre puteți găsi pe pagina www.jazzup.ro


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!