O perspectivă optimistă pentru educația digitală

O perspectivă optimistă pentru educația digitală

Săptămâna trecută a marcat un moment semnificativ prin desfășurarea la București a Forumului Global OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) privind Viitorul Educației și al Competențelor 2030, organizat în cooperare cu Ministerului Educației.

ECDL Romania a găzduit vizita de studiu a unei delegații internaționale de participanți la Forumul Global OCDE, care au avut ocazia să  vadă modul în care utilizăm tehnologii de vârf, precum inteligența artificială, imprimarea 3D sau robotica, în cadrul programelor dezvoltate de compania noastră. Discuțiile s-au concentrat pe importanța standardelor calitative pentru o digitalizare eficientă.

Forumul Global  a inclus în agenda sa pentru participanții din statele membre ale OCDE și cunoașterea unor experiențe din România în domeniul tematicii reuniunii. În acest context, experiența ECDL Romania a fost considerată relevantă prin abordările inovatoare și identificarea unor bune practici în educația digitală, care integrează tehnologii actuale, precum inteligența artificială, imprimarea 3D sau robotica.

Reprezentanți ai mediului de afaceri și academic din România (Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Universitatea Politehnică și Academia de Studii Economice București), alături de participanți la Forumul Global OCDE și reprezentanți ai Ministerului Educației, au discutat necesitatea competențelor digitale relevante, într-o lume tot mai conectată tehnologic. A fost evidențiată importanța colaborării între sectorul public și cel privat pentru democratizarea accesului la educația digitală de calitate și  adecvarea anticipativă la cerințele pieței muncii.

Participanții au  formulat opinii favorabile existenței unor standarde care să certifice calitatea programelor de formare, ca o condiție implicită a unei strategii de digitalizare de succes. În plus, aceștia au fost de părere că trebuie depășită frica generală de o evaluare realistă și riguroasă a competențelor digitale, componentă esentiala în obținerea și măsurarea rezultatelor dorite. Discuțiile au avut, între altele, ca referință programul ICDL – The Digital Skills Standard pentru stabilirea unor repere internaționale de certificare a competențelor digitale.

"Suntem onorați să primim o delegație atât de prestigioasă și să împărtășim experiențele noastre în promovarea competențelor digitale și a inovației în educație. România se află într-un punct crucial, în care trebuie să aleagă între a urma un drum clar, bazat pe standarde de calitate și eficiență, și riscul unor intervenții izolate, poate unele superficiale și neperfomante, care nu vor conduce spre digitalizarea ce poate face diferența în favoarea competitivității. Vizita din cadrul Forumului Global confirmă direcția eforturilor noastre constante pentru pregătirea viitoarei generații de profesioniști digitali.” – Irinuca Văduva, General Manager, ECDL Romania.
  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!