Interviu cu Dr. Anca Vereanu, speaker la Meet the WOMAN!

Interviu cu Dr.  Anca Vereanu,  speaker la Meet the WOMAN!
FEMEI IN AFACERI: Bine te-am gasit, draga Anca! Spune-mi te rog, cum a inceput povestea ta in antreprenoriat?
Anca Vereanu: A inceput fara sa-mi dau seama. De fapt, la mine a inceput povestea in medicina si lent, fara sa realizez prea multe, m-am trezit ca vreau sa imi deschid primul cabinet … au trecut anii si am marit micutul cabinet intr-o clinica care a tot crescut si acum … dupa 27 ani de meserie si 20 ani de practica privata ma trezesc ca ma numiti antreprenor…. Nu, de fapt eu nu sunt antreprenor, sunt o doctorita care isi face meseria si intamplator face profit intr-o maniera” de la sine”. Nu fac bugete, nu imi propun realizari, dar ele cumva vin...

FEMEI IN AFACERI: Ai avut modele/mentori care te-au ghidat in cariera?
Anca Vereanu: Am avut modele negative care m-au ambitionat. Am avut piedici care m-au enervat si am avut misogini care m-au facut dura. Nu am avut un model, mi-am construit modelul luand bucatele de la fiecare. Un mentor am avut- nu un roman, ci un neamt.

FEMEI IN AFACERI: Anca, care sunt cele mai valoroase lectii pe care le-ai invatat de-a lungul vietii despre antreprenoriat?
Anca Vereanu: In 1996 m-am angajat prima oara la Spitalul Militar si la Facultatea de Medicina, unde am predat 21 ani implantologie orala. In 2003, mi-am deschis primul cabinet stomatologic mic in demisolul casei in care locuiam in Cotroceni. Am facut un credit de 20.000 Euro crezand ca imi ajunge, dar investitia initiala a fost de 50.000 euro.
In 2010 am infiintat Clinica dr. Vereanu cu o investitie personala de 500.000 euro initial, apoi investitiile in aparatura au continuat cu dezvoltarea unui centru de radiologie si unui centru de stomatologie digitala si frezaj. Lectiile au fost si sunt in continuare valoroase in sensul ca mi-am dezvoltat abilitati de care nu stiam si care credeam ca nici nu-mi vor trebui vreodata - contabilitate, P& L, structurarea afacerii, HR - managementul angajatului. Cred ca lectia cea mai valoroasa mi-a dat-o prima mea secretara si in doua cuvinte ar fi: asculta-ti mai intai instinctele.

FEMEI IN AFACERI: Care sunt provocarile tale zi de zi in acest business?
Anca Vereanu: Provocarile sunt multe si se duc in doua directii. Una este legata de pacienti, de asigurarea unui numar suficient de pacienti si a doua directie se indreapta catre HR- gestionarea relatiilor cu angajatii, dar si relatiile dintre ei. Acest aspect mi se pare realmente cel mai dificil.

FEMEI IN AFACERI: Ce ar trebui sa stie oamenii care nu au ajuns inca la tine?
Anca Vereanu: Ar trebui sa se iubeasca mai mult si sa priveasca mai pretentios catre ei si catre alegerile lor in materie de doctori.

FEMEI IN AFACERI: Care sunt planurile tale pentru urmatorii ani?
Anca Vereanu: As vrea sa ma implic in dezvoltarea unor programe sociale de asigurare a tratamentelor stomatologie gratuite pentru batrani si minori cu handicap psihiatric sau locomotor.

FEMEI IN AFACERI: Ne poti recomanda o carte care ti-a schimbat modul de a gandi?
Anca Vereanu: Dare to lead.

FEMEI IN AFACERI: Ce sfat ai da unui tanar/tinere care ar dori sa porneasca acum o afacere?
Anca Vereanu: Sa nu se grabeasca, sa aiba rabdare sa cunoasca afacerea si sa inceapa lent.
I-as recomanda sa citeasca depre teoria americana numita Profit first.

Daca vrei sa o cunosti pe Anca personal, te asteptam la urmatoarea editie Meet the WOMAN! din 28 februarie 2023, marti, la sediul EY Romania incepand cu ora. 18.30. Mai multe informatii aici: 







 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!