Institutul Autism Voice anunță lansarea unui sondaj adresat părinților cu copii diagnosticați cu autism

Institutul Autism Voice anunță lansarea unui sondaj adresat părinților cu copii diagnosticați cu autism

Institutul Autism Voice, primul centru dedicat tinerilor și adolescențior cu autism din România, lansează astăzi un sondaj adresat părinților care au copii diagnosticați cu autism. Acest sondaj are ca scop identificarea nevoilor și provocărilor specifice cu care se confruntă aceste familii, precum și crearea uneii baze de pornire pentru o statistică oficială privind prevalența tulburărilor de spectru autist în rândul copiilor și adulților din România.
Părinții sunt încurajați să participe la acest sondaj și să contribuie la crearea unei voci puternice și unite în sprijinul copiilor lor și al comunității de autism din România.
Sondajul poate fi accesat pe site-ul Institutului Autism Voice: https://institut.autismvoice.ro/cercetare/

Insitutul Autism Voice a pornit cu misiunea de a oferi programe de terapie pentru adolescenții, tinerii și adulții cu autism care încă au nevoie de sprijin sau nu au avut parte de terapie în copilărie. Ne dorim să fim un sprijin real pentru părinții și fiii lor, atât prin programele de intervenție pe care le oferim, cât și prin demersurile de advocacy pe care echipa asociației le întreprinde. Prin lansarea acestui sondaj, ne propunem să strângem date cuprinzătoare și să conturăm o imagine mai clară a numărului de copii cu autism și a nevoilor lor de intervenție, astfel încât să putem oferi servicii și sprijin adecvat, în conformitate cu nevoile lor. Acest sondaj este doar primul pas dintr-o acțiune mai amplă pe care ne-o asumăm în 2023, anume aceea de colectare de informații actuale și relevante pentru comunitate”, spune Anca Dumitrescu, președintele Institutului Autism Voice.

Una dintre principalele provocări cu care se confruntă atât părinții, cât și specialiștii, este lipsa unor statistici oficiale și actualizate cu privire la numărul de persoane afectate de tulburările din spectrul autist și nevoile lor specifice. Aceste date sunt esențiale pentru a putea dezvolta și implementa politici și programe adecvate de sprijin și intervenție.



                  „Nevoia unor date statistice oficiale despre prevalența autismului în România este iminentă. Tot ce știm în acest moment se bazează pe informații externe sau sondaje vechi realizate de societatea civică și unii specialiști. Asociația Autism Voice este un reper în domeniu, bazându-se pe zeci de terapeuți specializați în autism care au creat programe de intervenție de înaltă calitate. Ne dorim să înțelegem și mai bine nevoile comunității pentru a oferi sprijin familial, formare și consiliere pentru părinți. Seria de sondaje pregătite are ca scop și crearea unor activități de conștientizare și advocacy în comunitate”, spune Nicoleta Orlea, director de fundraising al Institutului Autism Voice.


Prin acest sondaj, părinții au ocazia să își împărtășească experiențele cu privire la diagnosticul de autism al copilului lor, accesul la servicii și terapii, obstacolele întâlnite și nevoile lor. Rezultatele vor fi folosite pentru a crea premisele unor politici și programe eficiente în beneficiul familiilor care se confruntă cu acest diagnostic.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!